Jordskokkesuppe er et fantastisk valg, hvis du gerne vil lave en lækker, hjemmelavet suppe på rodfrugter. Vores opskrift er helt ukompliceret og særdeles nem at følge – og så tager det kun 35 minutter indtil du kan servere en velsmagende, cremet jordskokkesuppe for familien eller dine gæster.
Cremet jordskokkesuppe
Ingredienser
4
portioner
-
- 1 løg
- 1 kg jordskok
- 400 g kartofler
- 1 spsk. tørret timian
- 1,2 l bouillon fx hønse- eller grønsagsbouillon
- salt og peber
- 200 g varmrøget laks
- 1 bundt purløg finthakket
Forberedelse
Skræl løg, jordskokker og kartofler, og skær dem i mindre stykker, som du kommer i en gryde med timian. Tilsæt bouillon - det er vigtigt, at det hele er dækket.
Lad det koge under låg i 20 minutter. Når alt er meget mørt blendes det hele med en stavblender, til du får en tyk og cremet suppe. Smag til med salt og peber.
Pluk laksen i mindre stykker, og kom dem i suppen sammen med purløg.
Server med godt brød.