
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
rørsukker rørsukker | 130 g g | |
mælk mælk | 100 ml ml | |
piskefløde piskefløde | 100 g g | |
æg æg | 2 | |
æggeblommer æggeblomme | 1 | |
ingefær ingefær | 12 g g | |
moreller morel | 400 g g | |
kartoffelmel kartoffelmel | 1 tsk. tsk. | |
amaretto amaretto | 1 spsk. spsk. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listCrème brûlée med ingefær- og kirsebærdip
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Flere lande i Europa hævder at være hjemstavn for den verdensberømte Creme brulee. Mysteriet forbliver stadig uløst, men smagen er bestemt ikke et mysterie. Denne klassiker af en dessert fås over det meste af verden og det forstår man godt, når man ser hvor let den er at lave. Når først gasbrænderen har brændt det gyldne låg, kan du sætte tænderne i den lækre creme brulee. Prøv selv at lave den med denne opskrift. God fornøjelse!
Kog 60 g sukker, mælk og piskefløde, og lad det herefter afkøle i 10 min. Pisk æg, æggeblomme og 30 g sukker. Vend flødeblandingen heri. Fordel massen i 4 ovnfaste forme, og bag dem i 35 min. i en forvarmet ovn på 150°C. Stil herefter creme bruléerne koldt. Skræl ingefæren, og hak den fint. Kog kirsebær, ingefær og 30 g sukker i 3 min. Bland amaretto heri, jævn blandingen med kartoffelmel, og lad det koge videre i 1 min. Lad ingefær- og kirsebærdippen køle af. Strø creme bruléerne med 10 g sukker, og karamellisér dem kort med en gasbrænder. Lad dem kort køle af, og servér dem herefter med din ingefær- og kirsebærdip.
Tip: Ingefær kan sagtens udelades.