Super frisk. Til Lidl Pris
Coq au vin til hele familien

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

800 g g kyllingefileter kyllingefilet
(med eller uden skind)
200 g g mel mel
4 spsk. spsk. olie olie
250 g g bacon bacon
350 g g portobellosvampe portobellosvamp
100 g g løg løg
6 fed fed hvidløg hvidløg
450 ml ml rødvine rødvin
(tør rødvin fx økologisk Nero d’Avola Sicilia)
400 ml ml grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon
1 bundter bundt timian timian
50 g g tomatpuré tomatpuré

Coq au vin til hele familien

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

45 min
(20)

Sådan gør du

Drys mel på kyllingebrystfileterne, og massér det forsigtigt ind i kødet på begge sider.

Kom 2 spsk. olie op i en stor gryde, og sæt den på mild til høj varme. Læg kyllingen i gryden, og lad den få noget farve i 5 min på hver side. Fjern derefter kyllingen fra gryden, og sæt den til side. Skær baconen i stykker a 4-5 cm, svampe i 2 cm store tern, og halvér løg og hvidløg. Kom olie op i den store gryde, og sæt den på mild varme. Kom bacon, svampe og løg op i gryden. Lad det stege i 4-6 min, indtil løgene bliver gennemsigtige. Kom hvidløgene i gryden, og lad dem stege, indtil de kan duftes. Kom rødvin, bouillon, tomatpuré og timian i gryden. Rør ingredienserne godt sammen, og skru helt op for varmen. Lad gryderetten koge i 1 min. Læg kyllingen tilbage i gryden, og skru derefter ned for varmen, så gryden står og simrer. Lad retten simre i 35 min, og servér med frisk timian i en dyb tallerken.

Tip

Servér evt. med flute. En kraftig, tør rødvin passer rigtig godt til denne klassiske ret, og resten af vinen kan serveres til maden.