
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
moreller morel | 500 g g | ||
sukker sukker | 100 g g | ||
æg æg | 4 | ||
æggeblommer æggeblomme | 2 | ||
fløde fløde | 2 dl dl | ||
sødmælk sødmælk | 3 dl dl | ||
hvedemel hvedemel | 100 g g | ||
vaniljesukker vaniljesukker | 1 tsk. tsk. | ||
salt salt | 1 nip nip |
Til formen
smør smør | 1 | ||
sukker sukker | 1 |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteClafoutis med kirsebær
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovnfunktion).
Smør formen med smør, og drys med sukker. Ryst formen, så sukkeret fordeler sig i hele formen.
Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt æggeblommer, mælk og fløde, og pisk igen, til det er blandet. Tilsæt dernæst hvedemel, vaniljesukker og et nip salt, og pisk, til du får en flydende, ensartet dej.
Halvér kirsebærrene, og fjern stenene. Kom de halve kirsebær i formen, hæld dejen over. Sæt dernæst din clafoutis i ovnen i cirka 30 minutter, til den er hævet og flot gylden i overfladen.
Lad kagen køle af og sætte sig. Servér den enten lun eller kold. Gerne med lidt letpisket flødeskum eller cremefraiche.