Super frisk. Til Lidl Pris
Clafoutis med kirsebær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

500 g g moreller morel
100 g g sukker sukker
4 æg æg
2 æggeblommer æggeblomme
2 dl dl fløde fløde
3 dl dl sødmælk sødmælk
100 g g hvedemel hvedemel
1 tsk. tsk. vaniljesukker vaniljesukker
1 nip nip salt salt

Til formen

1 smør smør
1 sukker sukker

Clafoutis med kirsebær

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(2)

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovnfunktion).

Smør formen med smør, og drys med sukker. Ryst formen, så sukkeret fordeler sig i hele formen.

Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt æggeblommer, mælk og fløde, og pisk igen, til det er blandet. Tilsæt dernæst hvedemel, vaniljesukker og et nip salt, og pisk, til du får en flydende, ensartet dej.

Halvér kirsebærrene, og fjern stenene. Kom de halve kirsebær i formen, hæld dejen over. Sæt dernæst din clafoutis i ovnen i cirka 30 minutter, til den er hævet og flot gylden i overfladen.

Lad kagen køle af og sætte sig. Servér den enten lun eller kold. Gerne med lidt letpisket flødeskum eller cremefraiche.