Clafoutis med kirsebær

Clafoutis med kirsebær image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 10 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

8 personer
    • 500   g moreller
    • 100   g sukker
    • 4   æg
    • 2   æggeblommer
    • 2   dl fløde
    • 3   dl sødmælk
    • 100   g hvedemel
    • 1   tsk. vaniljesukker
    • 1   nip salt
  • Til formen

    • 1   smør
    • 1   sukker

Forberedelse

    Tænd ovnen på 175 grader (almindelig ovnfunktion).

    Smør formen med smør, og drys med sukker. Ryst formen, så sukkeret fordeler sig i hele formen.

    Pisk sukker og æg sammen til en luftig æggesnaps. Tilsæt æggeblommer, mælk og fløde, og pisk igen, til det er blandet. Tilsæt dernæst hvedemel, vaniljesukker og et nip salt, og pisk, til du får en flydende, ensartet dej.

    Halvér kirsebærrene, og fjern stenene. Kom de halve kirsebær i formen, hæld dejen over. Sæt dernæst din clafoutis i ovnen i cirka 30 minutter, til den er hævet og flot gylden i overfladen.

    Lad kagen køle af og sætte sig. Servér den enten lun eller kold. Gerne med lidt letpisket flødeskum eller cremefraiche.