Chokoladekage med kaffe

Chokoladekage med kaffe image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:15 t

Ingredienser

8 personer
    • 1   dl kaffe stærk
    • 250   g rørsukker
    • 250   g chokolade mørk, gerne 60-74%
    • 250   g smør i tern
    • 4   æg
    • 1   spsk. hvedemel
    •   flødeskum

Forberedelse

  1. Beklæd en rund form med bagepapir, der er smurt med lidt smør, anbring formen i en stor gryde med vand.

  2. Smelt kaffe og rørsukker over et vandbad, tilsæt chokoladen, rør rundt i massen, til det hele er smeltet.

  3. Tilsæt derefter smørret i mindre stykker, rør rundt til massen er ens og køl den lidt ned.

  4. Rør æg og mel i lidt ad gangen.

  5. Kom massen i formen og kog kagen i gryden ved svag varme i 40 minutter.

  6. Bag derefter kagen i ovnen ved 180 grader i ca. 20 minutter.

  7. Server med letpisket flødeskum.

  8. Tip:Prøv opskriften med forskellige typer chokolade, men vær obs på, at den høje kakaoprocent giver en kraftigere smag.