Sæt ovnen på 180 grader. Bring 2 dl vand i kog, tilsæt dadlerne og lad dem simre sammen med vaniljepulveret i 15 min. Hak nødderne for sig selv i foodprocessoren. Når de er malet til mel, tilføjes de kogte, drænede dadler, smør og 2 dl vand eller mælk. Herefter tilsættes 2 æg og 2 æggeblommer (gem hviden, den skal du bruge senere) og det hele røres grundigt igennem. Tilsæt så krydderier, bagepulver, 2 dl vand eller mælk og rør igen. Sigt melet ind i massen og bland det godt sammen.
Chokoladekage
Ingredienser
10
portioner
-
- 6 dl vand eller 2 dl vand og 4 dl mælk(ko- eller sojamælk))
- 250 g tørrede dadler
- 0,5 tsk. vaniljepulver
- 150 g hasselnødder
- 50 g smør
- 150 g speltmel
- 5 spsk. kakaopulver
- 2 tsk. bagepulver
- 4 æg
- blåbær
- flødeskum
Forberedelse
Pisk 2 æggehvider helt stive og vend resten af dejen rundt i hviderne. Hæld så dejen i en kageform på 20 x 20 cm og bag kagen i 45 min. ved 180 grader.
Tips
Du kan bruge mandler eller cashewnødder i stedet for hasselnødder, og du kan tilsætte mere eller mindre kakao. Server med frisk frugt og flødeskum og du har en lækker dessert.
Udarbejdet af Birgitte Nymann