
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vand
vand (eller 2 dl vand og 4 dl mælk(ko- eller sojamælk))) | 6 dl dl | ||
tørrede dadler tørret daddel | 250 g g | ||
vaniljepulver vaniljepulver | 0,5 tsk. tsk. | ||
hasselnødder hasselnød | 150 g g | ||
smør smør | 50 g g | ||
speltmel speltmel | 150 g g | ||
kakaopulver kakaopulver | 5 spsk. spsk. | ||
bagepulver bagepulver | 2 tsk. tsk. | ||
æg æg | 4 | ||
blåbær blåbær | |||
flødeskum flødeskum |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteChokoladekage
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Sæt ovnen på 180 grader. Bring 2 dl vand i kog, tilsæt dadlerne og lad dem simre sammen med vaniljepulveret i 15 min. Hak nødderne for sig selv i foodprocessoren. Når de er malet til mel, tilføjes de kogte, drænede dadler, smør og 2 dl vand eller mælk. Herefter tilsættes 2 æg og 2 æggeblommer (gem hviden, den skal du bruge senere) og det hele røres grundigt igennem. Tilsæt så krydderier, bagepulver, 2 dl vand eller mælk og rør igen. Sigt melet ind i massen og bland det godt sammen.
Pisk 2 æggehvider helt stive og vend resten af dejen rundt i hviderne. Hæld så dejen i en kageform på 20 x 20 cm og bag kagen i 45 min. ved 180 grader.
Tips
Du kan bruge mandler eller cashewnødder i stedet for hasselnødder, og du kan tilsætte mere eller mindre kakao. Server med frisk frugt og flødeskum og du har en lækker dessert.
Udarbejdet af Birgitte Nymann