Chokoladekage

Chokoladekage image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 30 min
Tilberedning 45 min

Ingredienser

10 portioner
    • 6   dl vand eller 2 dl vand og 4 dl mælk(ko- eller sojamælk))
    • 250   g tørrede dadler
    • 0,5   tsk. vaniljepulver
    • 150   g hasselnødder
    • 50   g smør
    • 150   g speltmel
    • 5   spsk. kakaopulver
    • 2   tsk. bagepulver
    • 4   æg
    •   blåbær
    •   flødeskum

Forberedelse

    Sæt ovnen på 180 grader. Bring 2 dl vand i kog, tilsæt dadlerne og lad dem simre sammen med vaniljepulveret i 15 min. Hak nødderne for sig selv i foodprocessoren. Når de er malet til mel, tilføjes de kogte, drænede dadler, smør og 2 dl vand eller mælk. Herefter tilsættes 2 æg og 2 æggeblommer (gem hviden, den skal du bruge senere) og det hele røres grundigt igennem. Tilsæt så krydderier, bagepulver, 2 dl vand eller mælk og rør igen. Sigt melet ind i massen og bland det godt sammen.

    Pisk 2 æggehvider helt stive og vend resten af dejen rundt i hviderne. Hæld så dejen i en kageform på 20 x 20 cm og bag kagen i 45 min. ved 180 grader.

    Tips

    Du kan bruge mandler eller cashewnødder i stedet for hasselnødder, og du kan tilsætte mere eller mindre kakao. Server med frisk frugt og flødeskum og du har en lækker dessert.

    Udarbejdet af Birgitte Nymann