Super frisk. Til Lidl Pris
Chokolade- og banan-cheesecake

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

smør smør95 g g
flormelis flormelis220 g g
æggeblommer æggeblomme1
salt salt
mel mel120 g g
kakaopulver kakaopulver1 spsk. spsk.
fedtstof fedtstof
(til springformen)
friskost friskost300 g g
mascarpone mascarpone300 g g
æg æg2
vaniljesukker vaniljesukker4 tsk. tsk.
bananer banan
(ca. 500 g)
3
bananchips bananchips25 g g
mørk chokolade mørk chokolade125 g g
bagepapir bagepapir
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter

Chokolade- og banan-cheesecake

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:30 t
(18)

Opskriften

Skær 80 g smør i tern, og ælt det sammen med 60 g flormelis, æggeblomme, salt, mel og kakao. Tilsæt så 1-2 spsk koldt vand efter behov. Tryk dejen ud med melfingre i en springform beklædt med bagepapir (Ø 26 cm), stik den med en gaffel, og stil den koldt i 1 time. Dæk den til med bagepapir og tørrede bælgfrugter til blindbagning. Bag den blindt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min. Fjern papiret og bælgfrugterne, og bag videre i 3 min. Lad den køle en smule af. Sænk ovntemperaturen til 170 grader. Omrør i mellemtiden friskost, mascarpone, æg og det øvrige flormelis og vaniljesukker. Skræl bananen, skær den i tern, og rør den i. Hæl cremen på den forbagte bund, og bag den i ovnen i ca. 35 min, indtil cremen er blevet helt fast. Sluk ovnen, og lad kagen stå derinde i 5 minutter, tag den så ud, og sæt den på en køkkenrist, så den kan køle af. Løsn cheesecaken fra formen. Hak bananchipsene groft. Hak chokoladen, og smelt det sammen med det øvrige smør over vandbad. Lad det køle lidt af, og smør det ud på kagen i et tyndt lag. Drys med bananchips, og lad chokoladen stivne.

Tip: Cheesecaken smager virkelig godt, hvis man lader den stå og trække på et køligt sted i et døgn.

Næringsindhold

Fedt25 g Kulhydrater30 g Protein6 g kcal371 kJ1553