Chokolade- og banan-cheesecake

Chokolade- og banan-cheesecake image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

1 kage
    • 95   g smør
    • 220   g flormelis
    • 1   æggeblomme
    •   salt
    • 120   g mel
    • 1   spsk. kakaopulver
    •   fedtstof til springformen
    • 300   g friskost
    • 300   g mascarpone
    • 2   æg
    • 4   tsk. vaniljesukker
    • 3   bananer ca. 500 g
    • 25   g bananchips
    • 125   g mørk chokolade
    •   bagepapir
    •   tørrede bælgfrugter

Forberedelse

    Skær 80 g smør i tern, og ælt det sammen med 60 g flormelis, æggeblomme, salt, mel og kakao. Tilsæt så 1-2 spsk koldt vand efter behov. Tryk dejen ud med melfingre i en springform beklædt med bagepapir (Ø 26 cm), stik den med en gaffel, og stil den koldt i 1 time. Dæk den til med bagepapir og tørrede bælgfrugter til blindbagning. Bag den blindt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min. Fjern papiret og bælgfrugterne, og bag videre i 3 min. Lad den køle en smule af. Sænk ovntemperaturen til 170 grader. Omrør i mellemtiden friskost, mascarpone, æg og det øvrige flormelis og vaniljesukker. Skræl bananen, skær den i tern, og rør den i. Hæl cremen på den forbagte bund, og bag den i ovnen i ca. 35 min, indtil cremen er blevet helt fast. Sluk ovnen, og lad kagen stå derinde i 5 minutter, tag den så ud, og sæt den på en køkkenrist, så den kan køle af. Løsn cheesecaken fra formen. Hak bananchipsene groft. Hak chokoladen, og smelt det sammen med det øvrige smør over vandbad. Lad det køle lidt af, og smør det ud på kagen i et tyndt lag. Drys med bananchips, og lad chokoladen stivne.

    Tip: Cheesecaken smager virkelig godt, hvis man lader den stå og trække på et køligt sted i et døgn.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 371
Protein (g) 6
Kulhydrat (g) 30
Fedt (g) 25