
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
95 g g | smør smør | ||
220 g g | flormelis flormelis | ||
1 | æggeblommer æggeblomme | ||
salt salt | |||
120 g g | mel mel | ||
fedtstof fedtstof | |||
300 g g | friskost friskost | ||
300 g g | mascarpone mascarpone | ||
2 | æg æg | ||
4 tsk tsk | vaniljesukker vaniljesukker | ||
3 | bananer
banan ((ca. 500 g)) | ||
25 g g | bananchips bananchips | ||
125 g g | krydderurter krydderurt | ||
bagepapir bagepapir | |||
tørrede bælgfrugter tørrede bælgfrugter |
Chokolade- og banan-cheesecake
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Skær 80 g smør i tern, og ælt det sammen med 60 g flormelis, æggeblomme, salt, mel og kakao. Tilsæt så 1-2 spsk. koldt vand efter behov. Tryk dejen ud med melfingre i en springform beklædt med bagepapir (Ø 26 cm), stik den med en giffel, og stil den koldt i 1 time. Dæk den til med bagepapir og tørrede bælgfrugter til blindbagning. Bag den blindt i en forvarmet ovn ved 200 grader i 10 min. Fjern papiret og bælgfrugterne, og bag videre i 3 min. Lad de køle af en smule. Sænk ovntemperaturen til 170 grader. Omrør i mellemtiden Philadelphia, mascarpone, æg og det øvrige flormelis og vaniljesukker. Skræl bananen, sker den i tern, og rør den i. Hæl cremen på den forbagte bund, og bag det i ovnen i ca. 35 min., indtil cremen er blevet helt fast. Sluk ovnen, og lad kagen stå derinde i 5 minutter, tag den så ud, og sæt den på en køkkenrist, så den kan køle af. Løsn cheesecaken fra formen. Hak bananchipsene groft. Hak chokoladen, og smelt det sammen med det øvrige smør over vandbad. Lad det køle lidt af, og smør det ud på kagen i et tyndt lag. Drys med bananchips, og lad chokoladen stivne. Tip: Cheesecaken smager virkelig godt, hvis man lader den stå og trække på et køligt sted i et døgn.