4 mandariner fileteres og saften herfra opsamles. De resterende frugter presses.
Choko-crêpes med chili-mandariner
Ingredienser
4
portioner
-
- 8 mandariner á ca. 100 g
- 1 rød chili
- 2 spsk. citronersaft
- 4 spsk. sukker
- 1 - 2 tsk. maizena
- 100 g hvedemel
- 1 knsp. salt
- 1 æg
- 1,25 dl mælk
- 1,25 dl vand
- 50 g mørk chokolade
- 1 - 2 spsk. solsikkeolie
Forberedelse
Skyl chilien, tag kernerne ud og hak den fint.
Mandarin- og citronsaften koges op sammen med 2 spsk. sukker og chili.
Maizena røres op med en smule vand og saften jævnes en smule.
Læg mandarinfileterne i og lad det køle af.
Mel, den resterende sukker og salt blandes.
Æg, mælk og vand tilsættes, og det hele røres glat.
Lad det hvile i ca. 30 minutter.
Riv chokoladen fint og bland den i dejen.
Pensel en stor pande med belægning med olie og varm den op.
Efter hinanden bages 4 tynde pandekager 2-3 minutter på hver side. Med jævne mellemrum tørres panden af med køkkenrulle og pensles på ny med olie.
Anret pandekagerne med mandarinerne.