Choko-crêpes med chili-mandariner

Choko-crêpes med chili-mandariner image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 50 min

Ingredienser

4 portioner
    • 8   mandariner á ca. 100 g
    • 1   rød chili
    • 2   spsk. citronersaft
    • 4   spsk. sukker
    • 1   - 2   tsk. maizena
    • 100   g hvedemel
    • 1   knsp. salt
    • 1   æg
    • 1,25   dl mælk
    • 1,25   dl vand
    • 50   g mørk chokolade
    • 1   - 2   spsk. solsikkeolie

Forberedelse

  1. 4 mandariner fileteres og saften herfra opsamles. De resterende frugter presses.

  2. Skyl chilien, tag kernerne ud og hak den fint.

  3. Mandarin- og citronsaften koges op sammen med 2 spsk. sukker og chili.

  4. Maizena røres op med en smule vand og saften jævnes en smule.

  5. Læg mandarinfileterne i og lad det køle af.

  6. Mel, den resterende sukker og salt blandes.

  7. Æg, mælk og vand tilsættes, og det hele røres glat.

  8. Lad det hvile i ca. 30 minutter.

  9. Riv chokoladen fint og bland den i dejen.

  10. Pensel en stor pande med belægning med olie og varm den op.

  11. Efter hinanden bages 4 tynde pandekager 2-3 minutter på hver side. Med jævne mellemrum tørres panden af med køkkenrulle og pensles på ny med olie.

  12. Anret pandekagerne med mandarinerne.