Chia-risalamande

Chia-risalamande image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 15 min

Ingredienser

2 personer
    • 4   spsk. chiafrø
    • 3   dl mandeldrik
    • 0,5   spsk. sukker
    • 1   stk. vaniljepulver
    • 2   dl piskefløde
    • 20   g mandler

Forberedelse

    Er du glad for chiagrød, kan du nemt gøre den mere julet med vores opskrift på chia-risalamande. Lav din chiagrød med mandeldrik, tilsæt vaniljepulver og fløde, og top med kirsebærsauce og mandler, og server dette julede alternativ til den klassiske chiagrød. Chia-risalamanden kan både serveres som morgenmad eller som juledessert.

  1. Bland chiafrø, vaniljepulver, sukker og mandeldrik godt sammen i en skål.

  2. Stil skålen i køleskabet natten over, så det er klar til dagen efter.

  3. Kog vand og hæld over mandlerne. Lad dem stå i 2-5 minutter. Lad dem køle lidt, men smut dem mens de stadig er varme.

  4. Pisk fløden til flødeskum, og vend flødeskummen i chiagrøden.

  5. Hak de smuttede mandler, og bland det hele godt sammen.

  6. Fordel chia-risalamanden ud i nogle glas, og pynt med kirsebærsauce og hakkede mandler.