
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Kiksebund
digestive kiks digestive kiks | 225 g g | ||
smør smør | 125 g g |
Ostecreme
husblas husblas | 5 blade blad | ||
flødeost flødeost | 300 g g | ||
yoghurt yoghurt | 2 dl dl | ||
salt salt | |||
citroner
citron (saft og skal fra) | 1 | ||
sukker sukker | 100 g g | ||
fløde fløde | 2 dl dl |
Pynt
citroner (skal fra) citron (skal fra) | |||
skovsyre skovsyre |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteCheesecake med citron
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
BUND
Knus kiksene i en foodprocessor eller lignende køkkenmaskine. Du kan også komme kiksene i en pose, og knuse dem fint med en kagerulle. Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks. Beklæd bunden af en springform på 20 cm med bagepapir. Fordel kikseblandingen i bunden af en springform, og pres den godt sammen. Sæt springformen i køleskabet, imens du laver ostecremen. Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 18 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast. Fordel kikseblandingen i bunden af springformen - pres den godt sammen. Stil bunden i køleskabet.
OSTECREME
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Pisk flødeost, yoghurt, citronsaft og -skal og sukker sammen til en jævn og luftig masse. Pisk fløden til skum i en anden skål. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den forsigtig i en kasserolle. Tag det af varmen, og tilsæt en skefuld af flødeostcremen. Pisk dernæst husblasblandingen i skålen med flødeostcreme. Vend til sidst flødeskum i cremen. Fordel ostecremen over kiksebunden i springformen. Sæt din cheesecake på køl i 3 timer, til den har sat sig. Pynt med citronskal og skovsyrer.
Udarbejdet af Emma Martiny.