Cheesecake med citron

Cheesecake med citron image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 15 min
Tilberedning 15 min

Ingredienser

8 stykker
  • Kiksebund

    • 225   g digestive kiks
    • 125   g smør
  • Ostecreme

    • 5   blade husblas
    • 300   g flødeost
    • 2   dl yoghurt
    •   salt
    • 1   citron saft og skal fra
    • 100   g sukker
    • 2   dl fløde
  • Pynt

    •   citroner (skal fra)
    •   skovsyre

Forberedelse

    BUND

    Knus kiksene i en foodprocessor eller lignende køkkenmaskine. Du kan også komme kiksene i en pose, og knuse dem fint med en kagerulle. Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks. Beklæd bunden af en springform på 20 cm med bagepapir. Fordel kikseblandingen i bunden af en springform, og pres den godt sammen. Sæt springformen i køleskabet, imens du laver ostecremen. Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 18 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast. Fordel kikseblandingen i bunden af springformen - pres den godt sammen. Stil bunden i køleskabet.

    OSTECREME

    Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Pisk flødeost, yoghurt, citronsaft og -skal og sukker sammen til en jævn og luftig masse. Pisk fløden til skum i en anden skål. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den forsigtig i en kasserolle. Tag det af varmen, og tilsæt en skefuld af flødeostcremen. Pisk dernæst husblasblandingen i skålen med flødeostcreme. Vend til sidst flødeskum i cremen. Fordel ostecremen over kiksebunden i springformen. Sæt din cheesecake på køl i 3 timer, til den har sat sig. Pynt med citronskal og skovsyrer.

    Udarbejdet af Emma Martiny.