Cheesecake med bær

Cheesecake med bær

NiveauNem
Tid1 t 30 min

Forberedelse

    Kiksebund

    Smelt smørret. Fyld kiksene i en frysepose og knus dem fint med en kagerulle. Rør det smeltede smør sammen med kiksene, og fyld dejen i en springform beklædt med bagepapir (26 cm Ø). Tryk kiksebunden godt sammen i springformen.

    Bunden bages i en forvarmet ovn ved 180 °C i 10 minutter. Tag bunden ud og lad den køle af i 5 minutter. Sænk ovntemperaturen til 160 °C.

    Ostecreme

    Friskost, cremefraiche, flormelis, vaniljesukker og æg røres til en ensartet masse. Ostecremen fordeles på den forbagte bund og bages i den varme ovn ved 160 °C i 40-45 minutter til cremen lige præcis er fast. Sluk ovnen og lad kagen stå i 5 minutter, hvorefter den stilles til afkøling på en bagerist.

    Lad ostekagen trække tildækket i køleskabet natten over.

    Gele

    Bærrene tøes op i en sigte og saften samles i en skål. Fordel bærrene på ostekagen. Saften spædes op med vand til 2,5 dl. Læg husblassen i blød, i koldt vand i 10 minutter. Smelt husblassen i saften i en gryde. Når gelen begynder at stivne, hældes den over bærrene.

    Før serveringen tages ostekagen du af formen.

Næringsindhold pr. portion

Kcal427 kCal
Kulhydrat (g) 37 g
Protein (g) 7 g
Fedt (g)26 g

Lignende opskrifter