Kiksebund
Cheesecake med bær
Ingredienser
-
- 100 g smør
- 200 g kiks smørbagte
- fedtstof
- 400 g friskost naturel
- 200 g creme fraiche eller flødeskum
- 160 g flormelis
- 2 tsk. vaniljesukker
- 2 æg
- 500 g blandede bær
- 4 blade husblas
- 30 g sukker
- frysepose
- bagepapir
Forberedelse
Smelt smørret. Fyld kiksene i en frysepose og knus dem fint med en kagerulle. Rør det smeltede smør sammen med kiksene, og fyld dejen i en springform beklædt med bagepapir (26 cm Ø). Tryk kiksebunden godt sammen i springformen.
Bunden bages i en forvarmet ovn ved 180 °C i 10 minutter. Tag bunden ud og lad den køle af i 5 minutter. Sænk ovntemperaturen til 160 °C.
Ostecreme
Friskost, cremefraiche, flormelis, vaniljesukker og æg røres til en ensartet masse. Ostecremen fordeles på den forbagte bund og bages i den varme ovn ved 160 °C i 40-45 minutter til cremen lige præcis er fast. Sluk ovnen og lad kagen stå i 5 minutter, hvorefter den stilles til afkøling på en bagerist.
Lad ostekagen trække tildækket i køleskabet natten over.
Gele
Bærrene tøes op i en sigte og saften samles i en skål. Fordel bærrene på ostekagen. Saften spædes op med vand til 2,5 dl. Læg husblassen i blød, i koldt vand i 10 minutter. Smelt husblassen i saften i en gryde. Når gelen begynder at stivne, hældes den over bærrene.
Før serveringen tages ostekagen du af formen.