Cheesecake med bær

Cheesecake med bær image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:30 t

Ingredienser

12 stk.
    • 100   g smør
    • 200   g kiks smørbagte
    •   fedtstof
    • 400   g friskost naturel
    • 200   g creme fraiche eller flødeskum
    • 160   g flormelis
    • 2   tsk. vaniljesukker
    • 2   æg
    • 500   g blandede bær
    • 4   blade husblas
    • 30   g sukker
    •   frysepose
    •   bagepapir

Forberedelse

    Kiksebund

    Smelt smørret. Fyld kiksene i en frysepose og knus dem fint med en kagerulle. Rør det smeltede smør sammen med kiksene, og fyld dejen i en springform beklædt med bagepapir (26 cm Ø). Tryk kiksebunden godt sammen i springformen.

    Bunden bages i en forvarmet ovn ved 180 °C i 10 minutter. Tag bunden ud og lad den køle af i 5 minutter. Sænk ovntemperaturen til 160 °C.

    Ostecreme

    Friskost, cremefraiche, flormelis, vaniljesukker og æg røres til en ensartet masse. Ostecremen fordeles på den forbagte bund og bages i den varme ovn ved 160 °C i 40-45 minutter til cremen lige præcis er fast. Sluk ovnen og lad kagen stå i 5 minutter, hvorefter den stilles til afkøling på en bagerist.

    Lad ostekagen trække tildækket i køleskabet natten over.

    Gele

    Bærrene tøes op i en sigte og saften samles i en skål. Fordel bærrene på ostekagen. Saften spædes op med vand til 2,5 dl. Læg husblassen i blød, i koldt vand i 10 minutter. Smelt husblassen i saften i en gryde. Når gelen begynder at stivne, hældes den over bærrene.

    Før serveringen tages ostekagen du af formen.

Næringsindhold pr. portion

Kcal 427
Protein (g) 7
Kulhydrat (g) 37
Fedt (g) 26