Cheesecake-lagkage med ribena-gelé

Cheesecake-lagkage med ribena-gelé image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 55 min

Ingredienser

12 stk.
    • 100   g flormelis
    • 400   g flødeost
    •   citroner (skal fra)
    • 1   vaniljestang Korn af 1 vaniljestang
    • 5   dl piskefløde
    • 3   lagkagebunde
  • Ribena-gelé

    • 3   blade husblas
    • 3   dl solbærsaft

Forberedelse

    Ribena-gelé

    Udblød husblas i en skål med koldt vand. Bring Ribena-saft i kog, og tag gryden af varmen. Vrid vandet ud af husblassen, og tilsæt det gryden under omrøring. Afkøl væsken, til den har stuetemperatur.Pisk flødeost, flormelis, citronskal og vaniljekorn sammen i en skål. Pisk fløden til skum i en anden skål. Vend flødeskum sammen med flødeost, så du får en glat creme. Placér en lagkagebund i en springform, der passer i størrelsen. Fordel en tredjedel af cremen ovenpå, top med en lagkagebund, og gentag processen 2 gange, inden du slutter med et lag creme. Hæld forsigtigt Ribena-geléen over kagen. Stil kagen i køleskabet i mindst 3 timer inden servering, så den kan sætte sig.