
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
vand vand | 3 dl dl | ||
vaniljestænger vaniljestang | 6 | ||
sødmælk sødmælk | 1 l l | ||
sukker sukker | 4 spsk. spsk. | ||
piskefløde piskefløde | 0,5 l l | ||
smør smør | 25 g g | ||
mandler mandel | 350 g g | ||
mandler
mandel (smuttede, ristede og grofthakkede) | |||
grødris grødris | 180 g g | ||
vand vand | 3 dl dl | ||
sødmælk sødmælk | 1 l l | ||
sukker sukker | 4 spsk. spsk. | ||
piskefløde piskefløde | 0,5 l l | ||
smør smør | 25 g g | ||
mandler mandel | 350 g g | ||
grødris grødris | 180 g g |
Bund
digestive kiks digestive kiks | 100 g g | ||
smør smør | 75 g g | ||
husblas husblas | 8 blade blad | ||
flødeost flødeost | 200 g g | ||
kirsebærsauce kirsebærsauce | 300 g g | ||
bær
bær (fx blåbær, hindbær og brombær) | 150 g g | ||
digestive kiks digestive kiks | 100 g g | ||
smør smør | 75 g g | ||
husblas husblas | 8 blade blad | ||
flødeost flødeost | 200 g g | ||
kirsebærsauce kirsebærsauce | 300 g g | ||
bær
bær (fx blåbær, hindbær og brombær) | 150 g g |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteCheesecake af risalamande
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Er du ikke til den helt almindelige risalamande eller trænger du bare til at prøve noget nyt? Nyfortolkningen af den klassiske risalamande finder du her som en lækker cheesecake af risalamande. Cheesecaken har en lækker kiksebund og kirsebærsovsen serveres ved siden af, så det er muligt for dem, der ikke er så vild med det, at vælge det fra. God fornøjelse!
Risalamande
Kog risene i vandet i en tykbundet gryde ved jævn varme i 2 min under omrøring. Tilsæt mælken, og lad den koge ved kraftig varme under omrøring. Skru ned, og rør i gryden i 1 min. Småkog i ca. 40 min under låg. Rør rundt jævnligt. Stil grøden på køl, til den er helt kold, helst til dagen efter.Skær vaniljestængerne op, og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule sukker for at skille dem ad. Rør kornene med risengrød og resten af sukkeret. Pisk fløden til blød skum. Vend 1/3 sammen med risengrøden. Vend resten i lidt efter lidt. Dæk risalamanden til, og sæt den på køl.Smelt smørret i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme i 3 min under omrøring. Hæld dem over på køkkenrulle.Bund: Knus kiksene groft. Bland dem med smørret og 100 g af de ristede mandler. Læg et stykke bagepapir på bunden af en springform (ø 22 cm), og spænd ringen fast ovenpå. Beklæd springformen med lagkageplast i siderne, og tryk kikseblandingen ud i bunden i et jævnt lag. Sæt formen på køl i ca. 10 min.Udblød i mellemtiden husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op af vandet med det vand, der sidder på, og smelt den over vandbad. Rør flødeosten med en smule risalamande, og vend det i resten af risalamanden. Afkøl husblassen med en smule risalamandeblanding. Vend forsigtigt husblassen og 200 g ristede mandler i risalamandeblandingen. Gem resten af mandlerne til pynt.Hæld risalamanden i springformen. Dæk kagen til, og stil den på køl i min. 3 timer mere (gerne længere).Inden servering koges kirsebærsaucen i en gryde ved jævn varme og under omrøring i 10 min. Skru ned, tilsæt bærrene, og varm saucen igennem. Drys kagen med resten af mandlerne, og servér kagen med den lune kirsebærsauce til.
Tip
Kagen kan sagtens laves dagen før. Brug da kun 7 blade husblas.