Super frisk. Til Lidl Pris
Cheesecake af risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

vand vand3 dl dl
vaniljestænger vaniljestang6
sødmælk sødmælk1 l l
sukker sukker4 spsk. spsk.
piskefløde piskefløde0,5 l l
smør smør25 g g
mandler mandel350 g g
mandler mandel
(smuttede, ristede og grofthakkede)
grødris grødris180 g g
vand vand3 dl dl
sødmælk sødmælk1 l l
sukker sukker4 spsk. spsk.
piskefløde piskefløde0,5 l l
smør smør25 g g
mandler mandel350 g g
grødris grødris180 g g

Bund

digestive kiks digestive kiks100 g g
smør smør75 g g
husblas husblas8 blade blad
flødeost flødeost200 g g
kirsebærsauce kirsebærsauce300 g g
bær bær
(fx blåbær, hindbær og brombær)
150 g g
digestive kiks digestive kiks100 g g
smør smør75 g g
husblas husblas8 blade blad
flødeost flødeost200 g g
kirsebærsauce kirsebærsauce300 g g
bær bær
(fx blåbær, hindbær og brombær)
150 g g

Cheesecake af risalamande

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:15 t
(31)

Opskriften

Er du ikke til den helt almindelige risalamande eller trænger du bare til at prøve noget nyt? Nyfortolkningen af den klassiske risalamande finder du her som en lækker cheesecake af risalamande. Cheesecaken har en lækker kiksebund og kirsebærsovsen serveres ved siden af, så det er muligt for dem, der ikke er så vild med det, at vælge det fra. God fornøjelse!

Risalamande
Kog risene i vandet i en tykbundet gryde ved jævn varme i 2 min under omrøring. Tilsæt mælken, og lad den koge ved kraftig varme under omrøring. Skru ned, og rør i gryden i 1 min. Småkog i ca. 40 min under låg. Rør rundt jævnligt. Stil grøden på køl, til den er helt kold, helst til dagen efter.Skær vaniljestængerne op, og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule sukker for at skille dem ad. Rør kornene med risengrød og resten af sukkeret. Pisk fløden til blød skum. Vend 1/3 sammen med risengrøden. Vend resten i lidt efter lidt. Dæk risalamanden til, og sæt den på køl.Smelt smørret i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme i 3 min under omrøring. Hæld dem over på køkkenrulle.Bund: Knus kiksene groft. Bland dem med smørret og 100 g af de ristede mandler. Læg et stykke bagepapir på bunden af en springform (ø 22 cm), og spænd ringen fast ovenpå. Beklæd springformen med lagkageplast i siderne, og tryk kikseblandingen ud i bunden i et jævnt lag. Sæt formen på køl i ca. 10 min.Udblød i mellemtiden husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op af vandet med det vand, der sidder på, og smelt den over vandbad. Rør flødeosten med en smule risalamande, og vend det i resten af risalamanden. Afkøl husblassen med en smule risalamandeblanding. Vend forsigtigt husblassen og 200 g ristede mandler i risalamandeblandingen. Gem resten af mandlerne til pynt.Hæld risalamanden i springformen. Dæk kagen til, og stil den på køl i min. 3 timer mere (gerne længere).Inden servering koges kirsebærsaucen i en gryde ved jævn varme og under omrøring i 10 min. Skru ned, tilsæt bærrene, og varm saucen igennem. Drys kagen med resten af mandlerne, og servér kagen med den lune kirsebærsauce til.

Tip
Kagen kan sagtens laves dagen før. Brug da kun 7 blade husblas.