Super frisk. Til Lidl Pris
Cheesecake af risalamande

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

6 dl dl vand vand
6 vaniljestænger vaniljestang
2 l l sødmælk sødmælk
8 spsk. spsk. sukker sukker
1 l l piskefløde piskefløde
50 g g smør smør
700 g g mandler mandel
mandler mandel
(smuttede, ristede og grofthakkede)
360 g g grødris grødris

Bund

200 g g digestive kiks digestive kiks
150 g g smør smør
16 blade blad husblas husblas
400 g g flødeost flødeost
600 g g kirsebærsauce kirsebærsauce
300 g g bær bær
(fx blåbær, hindbær og brombær)

Cheesecake af risalamande

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:15 t
(12)

Sådan gør du

Risalamande

Kog risene i vandet i en tykbundet gryde ved jævn varme i 2 min under omrøring. Tilsæt mælken, og lad den koge ved kraftig varme under omrøring. Skru ned, og rør i gryden i 1 min. Småkog i ca. 40 min under låg. Rør rundt jævnligt. Stil grøden på køl, til den er helt kold, helst til dagen efter.Skær vaniljestængerne op, og skrab kornene ud. Bland kornene med en smule sukker for at skille dem ad. Rør kornene med risengrød og resten af sukkeret. Pisk fløden til blød skum. Vend 1/3 sammen med risengrøden. Vend resten i lidt efter lidt. Dæk risalamanden til, og sæt den på køl.Smelt smørret i en pande. Rist mandlerne ved kraftig varme i 3 min under omrøring. Hæld dem over på køkkenrulle.Bund: Knus kiksene groft. Bland dem med smørret og 100 g af de ristede mandler. Læg et stykke bagepapir på bunden af en springform (ø 22 cm), og spænd ringen fast ovenpå. Beklæd springformen med lagkageplast i siderne, og tryk kikseblandingen ud i bunden i et jævnt lag. Sæt formen på køl i ca. 10 min.Udblød i mellemtiden husblassen i koldt vand i 10 min. Tag den op af vandet med det vand, der sidder på, og smelt den over vandbad. Rør flødeosten med en smule risalamande, og vend det i resten af risalamanden. Afkøl husblassen med en smule risalamandeblanding. Vend forsigtigt husblassen og 200 g ristede mandler i risalamandeblandingen. Gem resten af mandlerne til pynt.Hæld risalamanden i springformen. Dæk kagen til, og stil den på køl i min. 3 timer mere (gerne længere).Inden servering koges kirsebærsaucen i en gryde ved jævn varme og under omrøring i 10 min. Skru ned, tilsæt bærrene, og varm saucen igennem. Drys kagen med resten af mandlerne, og servér kagen med den lune kirsebærsauce til.

Tip

Kagen kan sagtens laves dagen før. Brug da kun 7 blade husblas.