
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Kiksebund
225 g g | digestive kiks digestive kiks | ||
125 g g | smør smør |
Ostecreme
5 blade blad | husblas husblas | ||
300 g g | flødeost flødeost | ||
2 dl dl | yoghurt yoghurt | ||
salt salt | |||
1 | citroner
citron (saft og skal fra) | ||
100 g g | sukker sukker | ||
2 dl dl | fløde fløde |
Pynt
citroner (skal fra) citron (skal fra) | |||
skovsyre skovsyre |
Cheese med citron
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Forberedelsestid: 0:15
BUND
Knus kiksene i en foodprocessor eller lignende køkkenmaskine. Du kan også komme kiksene i en pose, og knuse dem fint med en kagerulle. Smelt smørret, og rør det sammen med de knuste kiks. Beklæd bunden af en springform på 20 cm med bagepapir. Fordel kikseblandingen i bunden af en springform, og pres den godt sammen. Sæt springformen i køleskabet, imens du laver ostecremen. Smelt smørret, kom kiksene i og bland det godt. Spænd et stykke bagepapir fast mellem ring og bund i en springform (ca. 18 cm i diameter). Beklæd formen med lagkageplast. Fordel kikseblandingen i bunden af springformen - pres den godt sammen. Stil bunden i køleskabet.
OSTECREME
Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 min. Pisk flødeost, yoghurt, citronsaft og -skal og sukker sammen til en jævn og luftig masse. Pisk fløden til skum i en anden skål. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den forsigtig i en kasserolle. Tag det af varmen, og tilsæt en skefuld af flødeostcremen. Pisk dernæst husblasblandingen i skålen med flødeostcreme. Vend til sidst flødeskum i cremen. Fordel ostecremen over kiksebunden i springformen. Sæt din cheesecake på køl i 3 timer, til den har sat sig. Pynt med citronskal og skovsyrer.
Udarbejdet af Emma Martiny.