Super frisk. Til Lidl Pris
Cheeesecake med calvados og bagte blommer

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Crunchy kiksebund

hasselnødder hasselnød30 g g
kiks kiks60 g g
smør smør50 g g

Cheesecakecreme

husblas husblas4 blade blad
vaniljestænger vaniljestang0,5
flormelis flormelis60 g g
flødeost flødeost200 g g
creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum
(18%)
125 g g
piskefløde piskefløde2 dl dl
æblebrændevin æblebrændevin0,5 dl dl

Bagte blommer

blommer blomme
(røde blommer)
3
rørsukker rørsukker40 g g
citroner citron
(saften heraf)
0,5

Cheeesecake med calvados og bagte blommer

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

35 min
(12)

Opskriften

Crunchy kiksebund

Blend kiks og nødder i en minihakker til fint mel. Smelt smørret og rør det sammen. Fordel kiksemassen på bunden af en form (diameter 16-18 cm) foret med bagepapir. Tryk den hårdt sammen. Stil på køl.

Cheesecakecreme

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med flormelissen. Rør vaniljesukkeret, flødeost og creme fraiche godt sammen. Pisk fløden til let skum og vend dem sammen med ostecremen. Smelt husblassen over vandbad. Når husblassen akkurat er smeltet tilsættes calvados og denne blanding vendes nu i ostemassen i en tynd stråle. Fordel cremen ovenpå kiksebunden og glat overfladen. Stil på køl til massen har sat sig - gerne 2-3 timer.

Bagte blommer

Halvér blommerne og fjern stenene. Skær dem i kvarte. Vend dem i sukker og citronsaft og bag dem i en lille bradepande i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 15-20 min til de er karamelliserede og møre. Køl af. Server kagen med de bagte blommer og den sirup, der hænger ved blommerne fra bagningen. Du kan med fordel skære kagen fri langs kanten af bagepapiret inden du serverer den. Alternativt kan du anvende kageplast langs kanten af formen for et mere skarpt udtryk.Velbekomme!

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her