Crunchy kiksebund
Cheeesecake med calvados og bagte blommer
Ingredienser
-
Crunchy kiksebund
- 30 g hasselnødder
- 60 g kiks
- 50 g smør
-
Cheesecakecreme
- 4 blade husblas
- 0,5 vaniljestænger
- 60 g flormelis
- 200 g flødeost
- 125 g creme fraiche eller flødeskum 18%
- 2 dl piskefløde
- 0,5 dl æblebrændevin
-
Bagte blommer
- 3 blommer røde blommer
- 40 g rørsukker
- 0,5 citroner saften heraf
Forberedelse
Blend kiks og nødder i en minihakker til fint mel. Smelt smørret og rør det sammen. Fordel kiksemassen på bunden af en form (diameter 16-18 cm) foret med bagepapir. Tryk den hårdt sammen. Stil på køl.
Cheesecakecreme
Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med flormelissen. Rør vaniljesukkeret, flødeost og creme fraiche godt sammen. Pisk fløden til let skum og vend dem sammen med ostecremen. Smelt husblassen over vandbad. Når husblassen akkurat er smeltet tilsættes calvados og denne blanding vendes nu i ostemassen i en tynd stråle. Fordel cremen ovenpå kiksebunden og glat overfladen. Stil på køl til massen har sat sig - gerne 2-3 timer.
Bagte blommer
Halvér blommerne og fjern stenene. Skær dem i kvarte. Vend dem i sukker og citronsaft og bag dem i en lille bradepande i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 15-20 min til de er karamelliserede og møre. Køl af. Server kagen med de bagte blommer og den sirup, der hænger ved blommerne fra bagningen. Du kan med fordel skære kagen fri langs kanten af bagepapiret inden du serverer den. Alternativt kan du anvende kageplast langs kanten af formen for et mere skarpt udtryk.Velbekomme!
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her