Super frisk. Til Lidl Pris
Cheeesecake med calvados og bagte blommer

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Crunchy kiksebund

30 g g hasselnødder hasselnød
60 g g kiks kiks
50 g g smør smør

Cheesecakecreme

4 blade blad husblas husblas
0,5 vaniljestænger vaniljestang
60 g g flormelis flormelis
200 g g flødeost flødeost
125 g g creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum
(18%)
2 dl dl piskefløde piskefløde
0,5 dl dl æblebrændevin æblebrændevin

Bagte blommer

3 blommer blomme
(røde blommer)
40 g g rørsukker rørsukker
0,5 citroner citron
(saften heraf)

Cheeesecake med calvados og bagte blommer

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

35 min
(4)

Sådan gør du

Crunchy kiksebund

Blend kiks og nødder i en minihakker til fint mel. Smelt smørret og rør det sammen. Fordel kiksemassen på bunden af en form (diameter 16-18 cm) foret med bagepapir. Tryk den hårdt sammen. Stil på køl.

Cheesecakecreme

Udblød husblassen i rigeligt koldt vand. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas dem sammen med flormelissen. Rør vaniljesukkeret, flødeost og creme fraiche godt sammen. Pisk fløden til let skum og vend dem sammen med ostecremen. Smelt husblassen over vandbad. Når husblassen akkurat er smeltet tilsættes calvados og denne blanding vendes nu i ostemassen i en tynd stråle. Fordel cremen ovenpå kiksebunden og glat overfladen. Stil på køl til massen har sat sig - gerne 2-3 timer.

Bagte blommer

Halvér blommerne og fjern stenene. Skær dem i kvarte. Vend dem i sukker og citronsaft og bag dem i en lille bradepande i ovnen ved 200 grader varmluft i ca 15-20 min til de er karamelliserede og møre. Køl af. Server kagen med de bagte blommer og den sirup, der hænger ved blommerne fra bagningen. Du kan med fordel skære kagen fri langs kanten af bagepapiret inden du serverer den. Alternativt kan du anvende kageplast langs kanten af formen for et mere skarpt udtryk.Velbekomme!

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her