Oksemørbrad med selleripuré og kartoffelfondant

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

WH
WH
Gourmetkokken Wassim må siges at være én af landets bedste. Han er bl.a. kendt fra Restaurant Frederikshøj i Aarhus.

Ingredienser

4 bagekartofler bagekartoffel
100 g g smør smør
klaret
1 kviste kvist rosmarin rosmarin
1 kviste kvist timian timian
salt salt

Selleripuré

1 stk. stk. sellerier selleri
0,5 l l mælk mælk
2,5 dl dl fløde fløde
2,5 dl dl vand vand
25 g g smør smør
1 citroner citron
økologisk, saften fra

WH sauce

1 glas glas rødvinssauce rødvinssauce
WH rødvinssauce
2 kviste kvist rosmarin rosmarin
1 citroner citron
usprøjtet, aften og skallen
50 g g smør smør
WH økologisk smør
salt salt

Chateaubriand

1 kg kg oksemørbrad oksemørbrad
WH Chateaubriand
4 - 6 fed fed hvidløg hvidløg
store
rosmarin rosmarin
frisk
olivenolie olivenolie
smør smør

Chateaubriand med selleripuré og kartoffelfondant

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

Del opskriften
2:30 t
(6)

Sådan gør du

Kartoffelfondant

Skær kartoflerne i 6 x 3 cm og 1 cm i højden. Giv dem et opkog i vand. Når vandet koger, tages kartoflerne op og sættes på køl.

Kom salt, rosmarin, timian samt smør over kartoflerne, når de er kolde. Sæt det hele i ovnen, og bag ved 160 grader almindelig ovnvarme. Tjek dem hvert 10. minut ved hjælp af en spids kniv.

Tag dem op af smørret, når de er møre, og sæt dem på køl igen. Når de er møre tages de op af smørret og sættes på køl igen.

Steg kartoflerne på panden 5 min før brug, til de er gyldne på begge sider.

Selleripure

Skræl sellerien, og skær den i mindre tern. Kom sellerien i en gryde, og hæld vand og mælk på. Kog, indtil sellerien er mør. Sigt massen, og blend sellerien glat med fløde. Smag til med salt, og tilsæt til sidst en klat smør.

Tilsæt saft fra en citron, hvis der mangler syre.

WH sauce

Hak rosmarinkvistene. Bring saucen i kog i en kasserolle. Tilsæt citronskallen samt den hakkede rosmarin. Tilsæt citronsaften. Skær den kolde smør i små tern, og tilsæt dem lidt efter lidt i den varme sauce. Smag til med salt.

Tip: Når saucen først er lavet, kan den ikke bringes i kog igen, da den så vil skille.

Dog kan saucen godt opvarmes ved middel varme.

Chateaubriand

Brun chateaubriand i halv olie og halvt smør. Kom den i ovnen ved 160 grader almindelig ovnvarme i ca. 25 min. Tag den ud, og lad den hvile i mindst 25 min.

Lige før servering glaseres chateaubriand på panden med smør, frisk rosmarin og halverede hvidløg.

Måske kan du også lide ...

WH
WH
Bagt pighvar og hummersuppe

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bagt pighvar og hummersuppe
2:00 t
(1)
WH
WH
Rimmet torsk med avokadocreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rimmet torsk med avokadocreme
2:30 t
(1)
Tatar af pighvar og røget laks med rødløg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Tatar af pighvar og røget laks med rødløg
0:30 min
(8)
Rimmet havtaske med avokadocreme og urter

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rimmet havtaske med avokadocreme og urter
2:30 t
(3)
Svampesuppe med stegt havtaske

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Svampesuppe med stegt havtaske
0:45 min
(6)
Stegt pighvar med bagt selleri og brunet smør

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Stegt pighvar med bagt selleri og brunet smør
2:30 t
(4)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan tilbereder du sprøde flæskesvær

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan tilbereder du sprøde flæskesvær
1:30 t
(23)
Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Sådan udskærer du en and

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Sådan udskærer du en and
1:45 t
(7)
Dildkartofler med hvidløg og røget pebermakrel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Dildkartofler med hvidløg og røget pebermakrel
0:20 min
(0)
Brændende kærlighed

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Brændende kærlighed
0:35 min
(1)
Ovnbagte ostekartofler med  stegte peberfrugter, tomater og løg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ovnbagte ostekartofler med stegte peberfrugter, tomater og løg
0:40 min
(6)
Spinattærte med røget laks

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Spinattærte med røget laks
0:40 min
(1)
Blomkålsfad med champignon og kylling

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Blomkålsfad med champignon og kylling
0:40 min
(6)
Grillede auberginer med kyllingeurteboller

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grillede auberginer med kyllingeurteboller
0:40 min
(4)
Middagskotelet med champignon à la creme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Middagskotelet med champignon à la creme
0:40 min
(3)