
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser
4 | bagekartofler bagekartoffel | ||
100 g g | smør smør | ||
klaret | |||
1 kviste kvist | rosmarin rosmarin | ||
1 kviste kvist | timian timian | ||
salt salt |
Selleripuré
1 stk. stk. | sellerier selleri | ||
0,5 l l | mælk mælk | ||
2,5 dl dl | fløde fløde | ||
2,5 dl dl | vand vand | ||
25 g g | smør smør | ||
1 | citroner citron | ||
økologisk, saften fra |
WH sauce
1 glas glas | rødvinssauce rødvinssauce | ||
WH rødvinssauce | |||
2 kviste kvist | rosmarin rosmarin | ||
1 | citroner citron | ||
usprøjtet, aften og skallen | |||
50 g g | smør smør | ||
WH økologisk smør | |||
salt salt |
Chateaubriand
1 kg kg | oksemørbrad oksemørbrad | ||
WH Chateaubriand | |||
4 - 6 fed fed | hvidløg hvidløg | ||
store | |||
rosmarin rosmarin | |||
frisk | |||
olivenolie olivenolie | |||
smør smør |
Chateaubriand med selleripuré og kartoffelfondant
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Kartoffelfondant
Skær kartoflerne i 6 x 3 cm og 1 cm i højden. Giv dem et opkog i vand. Når vandet koger, tages kartoflerne op og sættes på køl.
Kom salt, rosmarin, timian samt smør over kartoflerne, når de er kolde. Sæt det hele i ovnen, og bag ved 160 grader almindelig ovnvarme. Tjek dem hvert 10. minut ved hjælp af en spids kniv.
Tag dem op af smørret, når de er møre, og sæt dem på køl igen. Når de er møre tages de op af smørret og sættes på køl igen.
Steg kartoflerne på panden 5 min før brug, til de er gyldne på begge sider.
Selleripure
Skræl sellerien, og skær den i mindre tern. Kom sellerien i en gryde, og hæld vand og mælk på. Kog, indtil sellerien er mør. Sigt massen, og blend sellerien glat med fløde. Smag til med salt, og tilsæt til sidst en klat smør.
Tilsæt saft fra en citron, hvis der mangler syre.
WH sauce
Hak rosmarinkvistene. Bring saucen i kog i en kasserolle. Tilsæt citronskallen samt den hakkede rosmarin. Tilsæt citronsaften. Skær den kolde smør i små tern, og tilsæt dem lidt efter lidt i den varme sauce. Smag til med salt.
Tip: Når saucen først er lavet, kan den ikke bringes i kog igen, da den så vil skille.
Dog kan saucen godt opvarmes ved middel varme.
Chateaubriand
Brun chateaubriand i halv olie og halvt smør. Kom den i ovnen ved 160 grader almindelig ovnvarme i ca. 25 min. Tag den ud, og lad den hvile i mindst 25 min.
Lige før servering glaseres chateaubriand på panden med smør, frisk rosmarin og halverede hvidløg.