#LidlOverrasker
Oksemørbrad med selleripuré og kartoffelfondant

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

WH
WH
Gourmetkokken Wassim må siges at være én af landets bedste. Han er bl.a. kendt fra Restaurant Frederikshøj i Aarhus.

Ingredienser

4 bagekartofler bagekartoffel
100 g g smør smør
(klaret)
1 kviste kvist rosmarin rosmarin
1 kviste kvist timian timian
salt salt

Selleripuré

1 stk. stk. sellerier selleri
0,5 l l mælk mælk
2,5 dl dl fløde fløde
2,5 dl dl vand vand
25 g g smør smør
1 citroner citron
(økologisk, saften fra)

WH sauce

1 glas glas rødvinssauce rødvinssauce
(WH rødvinssauce)
2 kviste kvist rosmarin rosmarin
1 citroner citron
(usprøjtet, aften og skallen)
50 g g smør smør
(WH økologisk smør)
salt salt

Chateaubriand

1 kg kg oksemørbrad oksemørbrad
(WH Chateaubriand )
4 -6 fed fed hvidløg hvidløg
(store)
rosmarin rosmarin
(frisk)
olivenolie olivenolie
smør smør

Chateaubriand med selleripuré og kartoffelfondant

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

2:30 t
(8)

Sådan gør du

Kartoffelfondant

Skær kartoflerne i 6 x 3 cm og 1 cm i højden. Giv dem et opkog i vand. Når vandet koger, tages kartoflerne op og sættes på køl.

Kom salt, rosmarin, timian samt smør over kartoflerne, når de er kolde. Sæt det hele i ovnen, og bag ved 160 grader almindelig ovnvarme. Tjek dem hvert 10. minut ved hjælp af en spids kniv.

Tag dem op af smørret, når de er møre, og sæt dem på køl igen. Når de er møre tages de op af smørret og sættes på køl igen.

Steg kartoflerne på panden 5 min før brug, til de er gyldne på begge sider.

Selleripure

Skræl sellerien, og skær den i mindre tern. Kom sellerien i en gryde, og hæld vand og mælk på. Kog, indtil sellerien er mør. Sigt massen, og blend sellerien glat med fløde. Smag til med salt, og tilsæt til sidst en klat smør.

Tilsæt saft fra en citron, hvis der mangler syre.

WH sauce

Hak rosmarinkvistene. Bring saucen i kog i en kasserolle. Tilsæt citronskallen samt den hakkede rosmarin. Tilsæt citronsaften. Skær den kolde smør i små tern, og tilsæt dem lidt efter lidt i den varme sauce. Smag til med salt.

Tip: Når saucen først er lavet, kan den ikke bringes i kog igen, da den så vil skille.

Dog kan saucen godt opvarmes ved middel varme.

Chateaubriand

Brun chateaubriand i halv olie og halvt smør. Kom den i ovnen ved 160 grader almindelig ovnvarme i ca. 25 min. Tag den ud, og lad den hvile i mindst 25 min.

Lige før servering glaseres chateaubriand på panden med smør, frisk rosmarin og halverede hvidløg.

Måske kan du også lide ...

Svampesuppe med stegt havtaske

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Svampesuppe med stegt havtaske
0:45 min
(7)
Tatar af pighvar og røget laks med rødløg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Tatar af pighvar og røget laks med rødløg
0:30 min
(8)
WH
WH
Offer
Bagt pighvar og hummersuppe

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Bagt pighvar og hummersuppe
2:00 t
(1)
Rimmet havtaske med avokadocreme og urter

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rimmet havtaske med avokadocreme og urter
2:30 t
(4)
Stegt pighvar med bagt selleri og brunet smør

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Stegt pighvar med bagt selleri og brunet smør
2:30 t
(5)
WH
WH
Rimmet torsk med avokadocreme

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Rimmet torsk med avokadocreme
2:30 t
(1)
Kuller med limepesto og julesalat

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kuller med limepesto og julesalat
0:40 min
(0)
Cremet jordskokkesuppe

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Cremet jordskokkesuppe
0:35 min
(3)
Efterårssuppe med karry og rodfrugter

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Efterårssuppe med karry og rodfrugter
0:40 min
(2)
Kartoffel-sellerisuppe med stegte svampe

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kartoffel-sellerisuppe med stegte svampe
0:35 min
(7)
Fadkoteletter med stegte æbler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Fadkoteletter med stegte æbler
0:55 min
(18)
Ovnbagte rodfrugter og citronkylling

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ovnbagte rodfrugter og citronkylling
1:00 t
(18)
Ovnbagte ostekartofler med  stegte peberfrugter, tomater og løg

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ovnbagte ostekartofler med stegte peberfrugter, tomater og løg
0:40 min
(10)
Offer
Blomkålsfad med champignon og kylling

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Blomkålsfad med champignon og kylling
0:40 min
(9)
Grillede auberginer med kyllingeurteboller

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Grillede auberginer med kyllingeurteboller
0:40 min
(6)