Knus peber og nelliker i en morter. Skræl ingefæren, og riv den fint. Bland vaniljesukker, knust peber, nelliker, kardemomme, kanel, rørsukker og vand i en gryde, og kog det op. Dæk gryden til, og lad massen afkøle i 15 min. Tilsæt mælken, og kog massen op igen. Tag det af komfuret, tilsæt tebrevene og lad dem trække i 3 min. Servér teen i 4 kopper, og top med 1 tsk. flydende honning pr. kop.
Chai-te
Ingredienser
4
kopper
-
- 8 peberkorn
- 1 tsk. kardemomme
- 15 g ingefærrødder
- 0,5 tsk. vaniljesukker
- 0,5 tsk. kanel
- 2 spsk. rørsukker
- 700 ml vand
- 600 ml mælk
- 2 darjeeling-te
- 4 poser flydende honning