Chai-te

Chai-te image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

4 kopper
    • 8   peberkorn
    • 1   tsk. kardemomme
    • 15   g ingefærrødder
    • 0,5   tsk. vaniljesukker
    • 0,5   tsk. kanel
    • 2   spsk. rørsukker
    • 700   ml vand
    • 600   ml mælk
    • 2   darjeeling-te
    • 4   poser flydende honning

Forberedelse

    Knus peber og nelliker i en morter. Skræl ingefæren, og riv den fint. Bland vaniljesukker, knust peber, nelliker, kardemomme, kanel, rørsukker og vand i en gryde, og kog det op. Dæk gryden til, og lad massen afkøle i 15 min. Tilsæt mælken, og kog massen op igen. Tag det af komfuret, tilsæt tebrevene og lad dem trække i 3 min. Servér teen i 4 kopper, og top med 1 tsk. flydende honning pr. kop.