Super frisk. Til Lidl Pris
Byg selv-lagkager

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Mandelbunde

vaniljestænger vaniljestang
(eller 2 tsk vaniljesukker)
1
rørsukker rørsukker100 g g
æg æg
(Str. M)
8
hvedemel hvedemel110 g g
bagepulver bagepulver1,5 tsk. tsk.
salt salt
mandler mandel50 g g

Chokoladeflødecreme

husblas husblas2 blade blad
mørk chokolade mørk chokolade180 g g
piskefløde piskefløde5 dl dl
blandet frugt blandet frugt
flormelis flormelis
sukkerpynt sukkerpynt

Byg selv-lagkager

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(5)

Opskriften

Mandelbunde

  1. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
  2. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
  3. Del æggene i æggeblommer og hvider.
  4. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt.
  5. Sigt hvedemel og bagepulver heri.
  6. Pisk hviderne stive i en helt ren skål med rent piskeris.
  7. Hak mandlerne til helt fint mandelmel.
  8. Vend massen sammen med de stiftpiskede æggehvider samt de finthakkede mandler.
  9. Fordel dejen på en bradepande beklædt med bagepapir på bunden.
  10. Bag bunden ved 180 grader i ca. 10 min. til den er let gylden.
  11. Køl bunden helt af inden den udstikkes i forskellige størrelser med runde udstikkere.

Chokoladeflødecreme

  1. Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
  2. Hak chokoladen fint og kom den i en dyb skål.
  3. Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den ad to omgange over den finthakkede chokolade og rør til det bliver jævnt.
  4. Tilsæt den afdryppede og udblødte husblas og rør rundt til husblassen er opløst.
  5. Dæk cremen til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt cremen på køl i mindst 3 timer, til den er helt køleskabskold.
  6. Tag den kolde chokoladecrme frem og pisk den fast med en elpisker. Kom den faste chokoladeflødecreme i sprøjteposer med forskellige tyller.

Nu er du klar til at samle kagerne

Jeg brugte bunde, chokoladecreme, friske frugter, flormelis til at drysse med samt sukkerpynt. For at kunne lave disse kager skal du yderligere bruge udstikkere, grillspyd, sprøjteposer og tyller. Og nogle små fødselsdagsflag samt servietter til pynt skader heller ikke.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss