
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Mandelbunde
vaniljestænger
vaniljestang (eller 2 tsk vaniljesukker) | 1 | |
rørsukker rørsukker | 100 g g | |
æg
æg (Str. M) | 8 | |
hvedemel hvedemel | 110 g g | |
bagepulver bagepulver | 1,5 tsk. tsk. | |
salt salt | ||
mandler mandel | 50 g g |
Chokoladeflødecreme
husblas husblas | 2 blade blad | |
mørk chokolade mørk chokolade | 180 g g | |
piskefløde piskefløde | 5 dl dl |
blandet frugt blandet frugt | ||
flormelis flormelis | ||
sukkerpynt sukkerpynt |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listByg selv-lagkager
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Mandelbunde
- Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud.
- Mas kornene sammen med en smule af sukkeret.
- Del æggene i æggeblommer og hvider.
- Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt.
- Sigt hvedemel og bagepulver heri.
- Pisk hviderne stive i en helt ren skål med rent piskeris.
- Hak mandlerne til helt fint mandelmel.
- Vend massen sammen med de stiftpiskede æggehvider samt de finthakkede mandler.
- Fordel dejen på en bradepande beklædt med bagepapir på bunden.
- Bag bunden ved 180 grader i ca. 10 min. til den er let gylden.
- Køl bunden helt af inden den udstikkes i forskellige størrelser med runde udstikkere.
Chokoladeflødecreme
- Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min.
- Hak chokoladen fint og kom den i en dyb skål.
- Varm fløden op til lige under kogepunktet og hæld den ad to omgange over den finthakkede chokolade og rør til det bliver jævnt.
- Tilsæt den afdryppede og udblødte husblas og rør rundt til husblassen er opløst.
- Dæk cremen til med husholdningsfilm, som trykkes helt ned på overfladen for at undgå kondens. Sæt cremen på køl i mindst 3 timer, til den er helt køleskabskold.
- Tag den kolde chokoladecrme frem og pisk den fast med en elpisker. Kom den faste chokoladeflødecreme i sprøjteposer med forskellige tyller.
Nu er du klar til at samle kagerne
Jeg brugte bunde, chokoladecreme, friske frugter, flormelis til at drysse med samt sukkerpynt. For at kunne lave disse kager skal du yderligere bruge udstikkere, grillspyd, sprøjteposer og tyller. Og nogle små fødselsdagsflag samt servietter til pynt skader heller ikke.
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss