Butterdejstærte med asparges og rygeost

Butterdejstærte med asparges og rygeost image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

1 stk.
    • 1   rulle butterdej
    • 2   stk. æg
    • 100   g rygeost
    • 1   spsk. creme fraiche
    • 1   håndfuld revet ost fintrevet hård ost
    • 0,5   stk. citroner skallen
    • 1   bundt asparges
    • 1   spsk. olivenolie
    •   salt og peber

Forberedelse

    Denne butterdejstærte med asparges er et perfekt element til pinsebordet, påskefrokosten eller hvilken som helst frokost, tapas eller endda brunch. Den tager max 30 minutter at lave, og den smager så skønt. Spiser du den, som den er, er der nok til 3-4 personer med en fyldig salat ved siden af.

  1. Tænd oven på 175 grader varmluft.

  2. Rul butterdejen ud på et stykke bagepapir på en bageplade og rids butterdejen med en kniv ca. 2 cm fra kanten hele vejen rundt. Du skal bare lave en fin ridse, ikke skære hele vejen igennem. Prik dejen indenfor firkanten med en gaffel over det hele.

  3. Pisk det ene æg og pensl kanten (ikke midten). Gem resten af det piskede æg.

  4. Forbag bunden i 10 minutter.

  5. Rør cremen sammen af det resterende piskede æg, det hele ekstra æg, rygeost, cremefraiche, fintrevet skal fra den halve citron, den fintrevede ost, salt og peber.

  6. Knæk de kedelige ender af dine asparges og flæk dem på langs, så du får halve, lange asparges og vend dem i lidt olie.

  7. Har den inderste firkant af butterdejen hævet sig lidt, kan du presset det ned med fingrene - du skal bare ikke presse den yderste kant ned.

  8. Smør cremen ud på den inderste firkant og fordel asparges pænt ovenpå.

  9. Bag tærten videre i 15 minutters tid til gylden, og æggemassen har sat sig. Skru lidt ned for temperaturen, hvis kanten bliver for mørk.