Broccoli rengøres og deles i buketter. Kyllingekødet duppes tørt og eventuelle sener skæres fra. Fileterne skæres i strimler og dryppes med 1 spsk. Sojasauce. Hvidløget pilles og skæres i fine skiver. Til dippen skylles chillien, kernerne fjernes og den hakkes meget fint. Pluk persille og korianderblade og hak dem ligeledes fint. Pil løget og skær det i tern. Det hele røres op med bouillon, eddike og den resterende sojasauce. Smag til og hæld op i små skåle.
Broccoli og kylling med chilidip
Ingredienser
4
portioner
-
- 500 g broccoli
- 350 g kyllingefileter
- 2 tsk. sojasauce
- 1 fed hvidløg
- 1 chilipulver
- 1 bøtte persille
- 1 bundt koriander
- 1 rødløg
- 10 dl bouillon
- 1 tsk. hvid balsamicoeddike
- salt
- peber
- 1 spsk. solsikkeolie
Forberedelse
Broccolien koges 5-8 minutter i saltvand til den er al dente. Lad den dryppe af. I mellemtiden varmes lidt olie på en pande med belægning. Kyllingestykkerne svitses heri i ca. 4 minutter. Hvidløgsskiverne kommes ved, krydder med salt og peber og lad det stege videre i 1-2 minutter. Lad det dryppe af på køkkenrulle. Serveres med broccoli og dip
Næringsindhold pr. portion
Kcal
168
Protein (g)
24
Kulhydrat (g)
4
Fedt (g)
5