Super frisk. Til Lidl Pris
Bresaola med rygeost og salte mandler

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

rygeost rygeost200 g g
creme fraiche eller flødeskum creme fraiche eller flødeskum
(18%)
2 spsk. spsk.
radiser radise100 g g
bresaola bresaola
(talienske lufttørret og saltet oksefilet)
8 skiver skive
rucola rucola
saltede, ristede mandler saltede, ristede mandler50 g g

Bresaola med rygeost og salte mandler

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

15 min
(176)

Opskriften

Bresaola – en traditionel, italiensk delikatesse, som du ofte støder på, når du får serveret et smukt anrettet charcuteriebræt fyldt med skiver af lækkert tyndskåret kød, patéer og pølser; oste, syltede grøntsager og oliven. Bresaola har en smuk, mørkerød farve, og når kvaliteten er i top, er konsistensen mør og delikat på tungen.

 

Vi har her lavet et lille forslag til, hvordan du kan bruge bresaola. Retten er perfekt som forret til sommer, eller til antipasti og til påskebordet. Du kan også forkæle dig selv med en ekstra lækker frokost.
 

Rygeostsalat

  1. Rør rygeost sammen med creme fraiche.
  2. Hak og bland radiser i.


Anretning

  1. Smør skiver af bresaola med rygeostsalat, fold dem til et lille kræmmerhus, og servér dem på en bund af rucola.
  2. Server med salte mandler.

 

Hvad er bresaola?

Bresaola stammer fra Norditalien, nærmere bestemt Valtellina i Lombardiet, og er saltet, lufttørret oksefilet. Den kan dateres helt tilbage til omkring the 15. århundrede, så det er en delikatesse med mange år på bagen.

 

Bresaola serveres typisk som tyndskårede skiver på et charcuteriebræt. Den tørrede oksefilet er også fantastisk i en sandwich med en god pesto, i en salat eller i diverse pastaretter. Kødet er egentlig meget alsidig, og passer ind i mange retter og sammenhænge på grund af den lette, magre konsistens, og dens søde, men samtidig salte smag.

 

Italienerne serverer det gerne med olivenolie og lidt citronsaft på, samt lidt tør, revet ost. Du kan også eksperimentere med det og gøre, som vi har gjort her, og fylde det lækre kød med rygeost. Hvis du ikke er til rygeost, kan du prøve andet fyld ud, som flødeost, gedeost eller ricottaost.

 

Skal det være ekstra godt? Snyd ikke dig selv for den originale bresaola med mærkatet Bresaola della Valtellina, da den har den specielle IGP-status. IGP-statussen indikerer en speciel, geografisk position for produktionen af et produkt.

 

Hvordan laver man bresaola?

Bresaola er, som sagt, lufttørret, saltet oksefilet. Det varierer lidt, hvorfra på dyret bresaolaen kommer fra, men oftest tages det fra dyrets lår eller hofte. Bresaola er meget fedtfattig, idet fedtmamoreringen fjernes fra kødet, inden det behandles.

 

Traditionelt blev det saltet, eventuelt ekstra krydret med fx laubærblade, timian, kanel, muskatnød eller koriander, og derefter lufttørret i 2-3 måneder. Så det var en proces, der krævede en del tålmodighed.

 

Hvilken vin skal man drikke til bresaola?

Ingen italienske retter uden en god vin til! Selvom vin er meget subjektivt, har vi her prøvet at finde nogle gode forslag til dig uanset smagspræferencer.

Bresaola er en delikatesse, der går godt sammen med mange forskellige typer vin. Generelt passer lette rødvine bedst til bresaola, da de ikke vil overdøve kødets smag.

Derfor anbefaler vi en Chianti, som er en italiensk vin. Den lette og frugtige smag er en god kontrast til bresolaens saltede og milde smag.

En Barolo er et andet bud, dog er vi i en helt anden boldgade, da det er en kraftig og meget tannisk vin. Den kan dog stå rigtig lækkert til lige netop denne opskrift, da den bryder med den fede rygeost og den saltede bresaola.

Et blødere og mere frugtigt forslag kunne være en spansk Rioja, som også kan stå godt til den saltede smag og bløde tekstur.

Alt i alt er bresaola en dejlig alsidig italiensk spise, som fungerer perfekt til mange sammenhænge, hvad enten det er til en forret, en let frokost eller til som en del af et charcuteriebræt.