
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
2 | løg
løg (ca. 200 g) | ||
450 g g | hakket kylling hakket kylling | ||
100 g g | blomkål blomkål | ||
2 | æg
æg (ca. 110 g) | ||
2 spsk. spsk. | hørfrø
hørfrø (ca. 20 g) | ||
2 tsk. tsk. | karry karry | ||
0,5 tsk. tsk. | salt salt | ||
0,25 tsk. tsk. | peber peber | ||
1 l l | vand vand | ||
4 | forårsløg
forårsløg (ca. 80 g) | ||
1 | røde peberfrugter
rød peberfrugt (ca. 115 g) | ||
2 | tomater
tomat (ca. 150 g) | ||
1 | æbler
æble (ca. 110 g) | ||
2 | gulerødder
gulerod (ca. 200 g) | ||
olivenolie olivenolie | |||
1 spsk. spsk. | smør
smør (ca. 15 g) | ||
100 g g | ris ris |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteBoller i karry med skjulte grønsager
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Kødboller:
Hak løgene fint. Riv blomkålen på den grove side af et rivejern eller kør det i en foodprocessor. Bland herefter løg og blomkål sammen med resten af ingredienserne til kødbollerne. Lad det stå og hvile i en time.
Bring 1 liter vand i kog. Form kødboller med en ske, og kog dem i vandet i 3-5 min afhængigt af størrelsen.
Sauce:
Hak løg og skær rød peber, tomat og æble i små tern. Skræl guleroden og skær den i skiver.
Kom olivenolie og smør på en pande og varm det op. Tilsæt karry og steg det i 30 sek, imens du rører rundt. Herefter kommer du grøntsagerne på panden og steger dem i 1-2 min.
Tilsæt så 6 deciliter vand. Det kan fx være vandet, som kødbollerne har kogt i. Lad det simre i 15-20 min og tilsæt til sidst kødbollerne.
Udarbejdet af Birgitte Nymann