Super frisk. Til Lidl Pris
Blomme- og valnøddeis med honning

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

250 g g blommer blomme
75 ml ml æblejuice æblejuice
75 g g honning honning
50 g g valnøddekerner valnøddekerne
200 g g piskefløde piskefløde
2 æggeblommer æggeblomme
30 g g sukker sukker

Blomme- og valnøddeis med honning

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

45 min
(1)

Sådan gør du

Vask blommerne, fjern stenene og skær dem i tynde både. Giv dem et opkog sammen med æblesaft og 25 g honning. Lad derefter blommerne småkoge ved svag varme i ca. 10 min., indtil de er helt bløde. Lad dem afkøle. Rist valnødderne let i en pande uden fedt, lad dem afkøle og hak dem groft. Bring fløden i kog. Pisk æggeblommerne, resten af honningen og sukkeret sammen i en skål. Konsistensen skal være cremet. Hæld den varme fløde langsomt i blandingen, mens du rører. Sæt skålen over et varmt vandbad, og pisk i ca. 7 min., indtil massen begynder at tykne let. Tag skålen af vandbadet, lad massen køle lidt ned, og rør jævnligt i den imens.

Rør de hakkede valnødder i, og hæld massen i en firkantet, frostsikker skål. Kom skålen i fryseren i 1 time. Rør derefter isen godt igennem, og fordel blommekompotten ovenpå isen. Bland blommekompotten forsigtigt ned i isen med en gaffel, så is og kompot danner et fint marmoreringsmønster. Indfrys isen i mindst 6-8 timer og gerne natten over. Vend isen ud af skålen, og skær den i skiver.

Næringsindhold

Fedt18 g Kulhydrater22 g Protein3 g kcal267 kJ1114