
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
250 g g | blommer blomme | ||
75 ml ml | æblejuice æblejuice | ||
75 g g | honning honning | ||
50 g g | valnøddekerner valnøddekerne | ||
200 g g | piskefløde piskefløde | ||
2 | æggeblommer æggeblomme | ||
30 g g | sukker sukker |
Blomme- og valnøddeis med honning
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Vask blommerne, fjern stenene og skær dem i tynde både. Giv dem et opkog sammen med æblesaft og 25 g honning. Lad derefter blommerne småkoge ved svag varme i ca. 10 min., indtil de er helt bløde. Lad dem afkøle. Rist valnødderne let i en pande uden fedt, lad dem afkøle og hak dem groft. Bring fløden i kog. Pisk æggeblommerne, resten af honningen og sukkeret sammen i en skål. Konsistensen skal være cremet. Hæld den varme fløde langsomt i blandingen, mens du rører. Sæt skålen over et varmt vandbad, og pisk i ca. 7 min., indtil massen begynder at tykne let. Tag skålen af vandbadet, lad massen køle lidt ned, og rør jævnligt i den imens.
Rør de hakkede valnødder i, og hæld massen i en firkantet, frostsikker skål. Kom skålen i fryseren i 1 time. Rør derefter isen godt igennem, og fordel blommekompotten ovenpå isen. Bland blommekompotten forsigtigt ned i isen med en gaffel, så is og kompot danner et fint marmoreringsmønster. Indfrys isen i mindst 6-8 timer og gerne natten over. Vend isen ud af skålen, og skær den i skiver.