Super frisk. Til Lidl Pris
Bløde rugkiks

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

smør smør80 g g
mælk mælk1,2 dl dl
rugmel rugmel100 g g
ølandshvedemel ølandshvedemel100 g g
bagepulver bagepulver1 tsk. tsk.
salt salt1 tsk. tsk.
honning honning
(ca. 40 g)
2 spsk. spsk.

Bløde rugkiks

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

10 min
(1)

Opskriften

Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med mælk og honning. Lad det køle af. Rør de to typer mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt den afkølede blanding med smør-mælk-honning og rør med en ske, til dejen samler sig.Dejen er lidt blød, men den skal kunne samle sig uden at klistre.Læg dejen til side (evt. på køl) i et par timer. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - tykkelsen skal være 1-2 mm. Løft det øverste stykke bagepapir af, og stik dejen ud med et glas i den størrelse, du kan lide. Drys lidt rugmel på overfladen og bag kiksene i ovnen ved 180 grader i ca. 8 min.Tip

  • Kiksene bliver lidt bløde og sødlige. Hvis du ikke bryder dig om den konsistens, kan du evt. lade dem afkøle og bage dem igen ved 150 grader i 6-8 min. - så bliver de mere tørre og sprøde.

Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold

Fedt70 g Kulhydrater170 g Protein22 g kcal1386 kJ5793