
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
smør smør | 80 g g | |
mælk mælk | 1,2 dl dl | |
rugmel rugmel | 100 g g | |
ølandshvedemel ølandshvedemel | 100 g g | |
bagepulver bagepulver | 1 tsk. tsk. | |
salt salt | 1 tsk. tsk. | |
honning
honning (ca. 40 g) | 2 spsk. spsk. |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBløde rugkiks
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med mælk og honning. Lad det køle af. Rør de to typer mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt den afkølede blanding med smør-mælk-honning og rør med en ske, til dejen samler sig.Dejen er lidt blød, men den skal kunne samle sig uden at klistre.Læg dejen til side (evt. på køl) i et par timer. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - tykkelsen skal være 1-2 mm. Løft det øverste stykke bagepapir af, og stik dejen ud med et glas i den størrelse, du kan lide. Drys lidt rugmel på overfladen og bag kiksene i ovnen ved 180 grader i ca. 8 min.Tip
- Kiksene bliver lidt bløde og sødlige. Hvis du ikke bryder dig om den konsistens, kan du evt. lade dem afkøle og bage dem igen ved 150 grader i 6-8 min. - så bliver de mere tørre og sprøde.
Udarbejdet af Birgitte Nymann