
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
smør smør | 80 g g | ||
mælk mælk | 1,2 dl dl | ||
rugmel rugmel | 100 g g | ||
ølandshvedemel ølandshvedemel | 100 g g | ||
bagepulver bagepulver | 1 tsk. tsk. | ||
salt salt | 1 tsk. tsk. | ||
honning
honning (ca. 40 g) | 2 spsk. spsk. |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteBløde rugkiks
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med mælk og honning. Lad det køle af. Rør de to typer mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt den afkølede blanding med smør-mælk-honning og rør med en ske, til dejen samler sig.Dejen er lidt blød, men den skal kunne samle sig uden at klistre.Læg dejen til side (evt. på køl) i et par timer. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - tykkelsen skal være 1-2 mm. Løft det øverste stykke bagepapir af, og stik dejen ud med et glas i den størrelse, du kan lide. Drys lidt rugmel på overfladen og bag kiksene i ovnen ved 180 grader i ca. 8 min.Tip
- Kiksene bliver lidt bløde og sødlige. Hvis du ikke bryder dig om den konsistens, kan du evt. lade dem afkøle og bage dem igen ved 150 grader i 6-8 min. - så bliver de mere tørre og sprøde.
Udarbejdet af Birgitte Nymann