Super frisk. Til Lidl Pris
Bløde rugkiks

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

80 g g smør smør
1,2 dl dl mælk mælk
100 g g rugmel rugmel
100 g g ølandshvedemel ølandshvedemel
1 tsk. tsk. bagepulver bagepulver
1 tsk. tsk. salt salt
2 spsk. spsk. honning honning
(ca. 40 g)

Bløde rugkiks

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

10 min
(1)

Sådan gør du

Smelt smørret i en gryde og rør det sammen med mælk og honning. Lad det køle af. Rør de to typer mel, bagepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt den afkølede blanding med smør-mælk-honning og rør med en ske, til dejen samler sig.Dejen er lidt blød, men den skal kunne samle sig uden at klistre.Læg dejen til side (evt. på køl) i et par timer. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir - tykkelsen skal være 1-2 mm. Løft det øverste stykke bagepapir af, og stik dejen ud med et glas i den størrelse, du kan lide. Drys lidt rugmel på overfladen og bag kiksene i ovnen ved 180 grader i ca. 8 min.Tip

  • Kiksene bliver lidt bløde og sødlige. Hvis du ikke bryder dig om den konsistens, kan du evt. lade dem afkøle og bage dem igen ved 150 grader i 6-8 min. - så bliver de mere tørre og sprøde.

Udarbejdet af Birgitte Nymann

Næringsindhold

Fedt70 g Kulhydrater170 g Protein22 g kcal1386 kJ5793