Godt tip til god brunsvigerDet vigtigste I skal vide, når I bager brunsviger, er, at dejen skal være meget klistret og fedtet når den fordeles i bageformen. Det er altså ikke som at bage teboller. Husk det nu! Se billederne nederst for en grundig step-by-step gennemgang.
Bedstemors brunsviger opskrift
Ingredienser
-
Gærdej
- 50 g gær
- 2,5 dl sødmælk
- 100 g smør
- 3 æg str. M/L
- 600 g hvedemel
- 0,5 spsk. salt fint salt
- 1 spsk. rørsukker
- 250 g brun farin
-
Glasur
- vingummibamser
- 250 g smør
Forberedelse
Gærdej
Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken op (hellere lidt for kold end for varm!) og rør gæren ud heri. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Rør æg, hvedemel, sukker, salt og smeltet smør i mælken og ælt dejen godt sammem ved fuld kraft på en røremaskine med dejkrog (eller ved håndkraft med en grydeske) i ca 10 minutter. Fordel dejen i en bageform (25 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Stil dejen til hævning i ca 1 times tid under et fugtigt klæde.
Topping
Smelt smør og brun farin og lad det små simre i 8-10 minutter til en ensartet karamelmasse. Sluk for varmen og lad det svale mens dejen hæver. Kom lidt vand på fingerspidserne og tryk dybe huller ned i dejen. Fordel toppingen henover og stil kagen.Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 min.Køl kagen let af og nyd den!
Tip
Dekorer med vingummibamser og flag, hvis du føler for det!
Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss
Se flere opskrifter fra Annemette Voss her