Super frisk. Til Lidl Pris
Bedstemors brunsviger opskrift

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Gærdej

gær gær50 g g
sødmælk sødmælk2,5 dl dl
smør smør100 g g
æg æg
(str. M/L)
3
hvedemel hvedemel600 g g
salt salt
(fint salt)
0,5 spsk. spsk.
rørsukker rørsukker1 spsk. spsk.
brun farin brun farin250 g g

Glasur

vingummibamser vingummibamser
smør smør250 g g

Bedstemors brunsviger opskrift

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

25 min
(35)

Opskriften

Godt tip til god brunsvigerDet vigtigste I skal vide, når I bager brunsviger, er, at dejen skal være meget klistret og fedtet når den fordeles i bageformen. Det er altså ikke som at bage teboller. Husk det nu! Se billederne nederst for en grundig step-by-step gennemgang.

Gærdej

Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken op (hellere lidt for kold end for varm!) og rør gæren ud heri. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Rør æg, hvedemel, sukker, salt og smeltet smør i mælken og ælt dejen godt sammem ved fuld kraft på en røremaskine med dejkrog (eller ved håndkraft med en grydeske) i ca 10 minutter. Fordel dejen i en bageform (25 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Stil dejen til hævning i ca 1 times tid under et fugtigt klæde.

Topping

Smelt smør og brun farin og lad det små simre i 8-10 minutter til en ensartet karamelmasse. Sluk for varmen og lad det svale mens dejen hæver. Kom lidt vand på fingerspidserne og tryk dybe huller ned i dejen. Fordel toppingen henover og stil kagen.Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 min.Køl kagen let af og nyd den!

Tip

Dekorer med vingummibamser og flag, hvis du føler for det!

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her