Bedstemors brunsviger opskrift

Bedstemors brunsviger opskrift image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 25 min

Ingredienser

1 portion
  • Gærdej

    • 50   g gær
    • 2,5   dl sødmælk
    • 100   g smør
    • 3   æg str. M/L
    • 600   g hvedemel
    • 0,5   spsk. salt fint salt
    • 1   spsk. rørsukker
    • 250   g brun farin
  • Glasur

    •   vingummibamser
    • 250   g smør

Forberedelse

    Godt tip til god brunsvigerDet vigtigste I skal vide, når I bager brunsviger, er, at dejen skal være meget klistret og fedtet når den fordeles i bageformen. Det er altså ikke som at bage teboller. Husk det nu! Se billederne nederst for en grundig step-by-step gennemgang.

    Gærdej

    Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken op (hellere lidt for kold end for varm!) og rør gæren ud heri. Smelt smørret ved lav varme og lad det svale. Rør æg, hvedemel, sukker, salt og smeltet smør i mælken og ælt dejen godt sammem ved fuld kraft på en røremaskine med dejkrog (eller ved håndkraft med en grydeske) i ca 10 minutter. Fordel dejen i en bageform (25 x 30 cm) beklædt med bagepapir. Stil dejen til hævning i ca 1 times tid under et fugtigt klæde.

    Topping

    Smelt smør og brun farin og lad det små simre i 8-10 minutter til en ensartet karamelmasse. Sluk for varmen og lad det svale mens dejen hæver. Kom lidt vand på fingerspidserne og tryk dybe huller ned i dejen. Fordel toppingen henover og stil kagen.Bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 25-30 min.Køl kagen let af og nyd den!

    Tip

    Dekorer med vingummibamser og flag, hvis du føler for det!

    Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss

    Se flere opskrifter fra Annemette Voss her