
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
250 ml ml | mælk mælk | ||
30 g g | gær gær | ||
40 g g | sukker sukker | ||
70 g g | smør smør | ||
500 - 550 g g | mel mel | ||
1 knsp. knsp. | salt salt | ||
2 | æg æg | ||
1 kg kg | olie olie | ||
flormelis flormelis | |||
køkkenrulle køkkenrulle |
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteBayerske Donuts
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
Mælken lunes, gær og en spsk. sukker opløses deri. Stilles tildækket i 10 minutter. Smelt smøret og lad det afkøle.
500 gr. mel, resten af sukkeret, salt, æg og mælkemassen med gær blandes til en glat dej, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hvile i 10 min.Tag mel på hænderne og lav derefter 12 ens kugler af dejen, lad dem hvile under et klæde i 15 min.Varm olien i en stor gryde, olien har den rette temperatur, når du stikker en tændstik omvendt i olien og der dannes små bobler omkring den.
Tryk kuglerne lidt flade, lav et tryk i midten, steg dem ca. 3 min., vend dem 1-2 gange undervejs og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, drys dem herefter med flormelis.
Spis dem varme eller afkølede.