Mælken lunes, gær og en spsk. sukker opløses deri. Stilles tildækket i 10 minutter.
Bayerske Donuts
Ingredienser
12
portioner
-
- 250 ml mælk
- 30 g gær
- 40 g sukker
- 70 g smør
- 500 - 550 g mel
- 1 knsp. salt
- 2 æg
- 1 kg olie
- flormelis
- køkkenrulle
Forberedelse
Smelt smøret og lad det afkøle.
500 g mel, resten af sukkeret, salt, æg og mælkemassen med gær blandes til en glat dej, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hvile i 10 min.
Tag mel på hænderne og lav derefter 12 ens kugler af dejen, lad dem hvile under et klæde i 15 min.
Varm olien i en stor gryde, olien har den rette temperatur, når du stikker en tændstik omvendt i olien og der dannes små bobler omkring den.
Tryk kuglerne lidt flade, lav et tryk i midten, steg dem ca. 3 min., vend dem 1-2 gange undervejs og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, drys dem herefter med flormelis.
Spis dem varme eller afkølede.