
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
mælk mælk | 250 ml ml | |
gær gær | 30 g g | |
sukker sukker | 40 g g | |
smør smør | 70 g g | |
mel mel | 500 - 550 g g | |
salt salt | 1 knsp. knsp. | |
æg æg | 2 | |
olie olie | 1 kg kg | |
flormelis flormelis | ||
køkkenrulle køkkenrulle |
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBayerske Donuts
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Mælken lunes, gær og en spsk. sukker opløses deri. Stilles tildækket i 10 minutter. Smelt smøret og lad det afkøle.
500 gr. mel, resten af sukkeret, salt, æg og mælkemassen med gær blandes til en glat dej, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hvile i 10 min.Tag mel på hænderne og lav derefter 12 ens kugler af dejen, lad dem hvile under et klæde i 15 min.Varm olien i en stor gryde, olien har den rette temperatur, når du stikker en tændstik omvendt i olien og der dannes små bobler omkring den.
Tryk kuglerne lidt flade, lav et tryk i midten, steg dem ca. 3 min., vend dem 1-2 gange undervejs og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, drys dem herefter med flormelis.
Spis dem varme eller afkølede.