Bayerske Donuts

Bayerske Donuts image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

12 portioner
    • 250   ml mælk
    • 30   g gær
    • 40   g sukker
    • 70   g smør
    • 500   - 550   g mel
    • 1   knsp. salt
    • 2   æg
    • 1   kg olie
    •   flormelis
    •   køkkenrulle

Forberedelse

  1. Mælken lunes, gær og en spsk. sukker opløses deri. Stilles tildækket i 10 minutter.

  2. Smelt smøret og lad det afkøle.

  3. 500 g mel, resten af sukkeret, salt, æg og mælkemassen med gær blandes til en glat dej, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hvile i 10 min.

  4. Tag mel på hænderne og lav derefter 12 ens kugler af dejen, lad dem hvile under et klæde i 15 min.

  5. Varm olien i en stor gryde, olien har den rette temperatur, når du stikker en tændstik omvendt i olien og der dannes små bobler omkring den.

  6. Tryk kuglerne lidt flade, lav et tryk i midten, steg dem ca. 3 min., vend dem 1-2 gange undervejs og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, drys dem herefter med flormelis.

  7. Spis dem varme eller afkølede.