Bayerske Donuts

Bayerske Donuts

NiveauNem
Tid30 min

Forberedelse

  1. Mælken lunes, gær og en spsk. sukker opløses deri. Stilles tildækket i 10 minutter.
  2. Smelt smøret og lad det afkøle.
  3. 500 g mel, resten af sukkeret, salt, æg og mælkemassen med gær blandes til en glat dej, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hvile i 10 min.
  4. Tag mel på hænderne og lav derefter 12 ens kugler af dejen, lad dem hvile under et klæde i 15 min.
  5. Varm olien i en stor gryde, olien har den rette temperatur, når du stikker en tændstik omvendt i olien og der dannes små bobler omkring den.
  6. Tryk kuglerne lidt flade, lav et tryk i midten, steg dem ca. 3 min., vend dem 1-2 gange undervejs og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, drys dem herefter med flormelis.
  7. Spis dem varme eller afkølede.