Bayerske Donuts

Bayerske Donuts image
Sværhedsgrad Nem
Forberedelse 0 min
Tilberedning 30 min

Ingredienser

12 portioner
    • 250   ml mælk
    • 30   g gær
    • 40   g sukker
    • 70   g smør
    • 500   - 550   g mel
    • 1   knsp. salt
    • 2   æg
    • 1   kg olie
    •   flormelis
    •   køkkenrulle

Forberedelse

    Mælken lunes, gær og en spsk. sukker opløses deri. Stilles tildækket i 10 minutter. Smelt smøret og lad det afkøle.

    500 gr. mel, resten af sukkeret, salt, æg og mælkemassen med gær blandes til en glat dej, tilsæt evt. lidt ekstra mel. Lad dejen hvile i 10 min.Tag mel på hænderne og lav derefter 12 ens kugler af dejen, lad dem hvile under et klæde i 15 min.Varm olien i en stor gryde, olien har den rette temperatur, når du stikker en tændstik omvendt i olien og der dannes små bobler omkring den.

    Tryk kuglerne lidt flade, lav et tryk i midten, steg dem ca. 3 min., vend dem 1-2 gange undervejs og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle, drys dem herefter med flormelis.

    Spis dem varme eller afkølede.