
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBanh Mi med kylling
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
En banh mi er smagen af Vietnam. Har du ikke smagt banh mi før, skal du vide, at det er en slags asiatisk sandwich med marineret kød, syltet grønt, frisk grønt, mayo og masser af frisk koriander. Her har vi brugt kylling og agurk, har syltet gulerødder og lavet en hurtig chilimayo. Kylling og sylt har godt af at marinere i minimum en time eller natten over, men det kan også laves med det samme, hvis tiden ikke er til det.
- Rens kyllingebryster for fedt/sener og skær dem i små tern. Vend med finthakket hvidløg, soyasauce, fiskesauce og teriyaki. Stil på køl så det kan marinere - gerne i en time eller natten over.
- Skyl gulerødder og skær dem i aflange, tynde stave.
- Varm risvineddike, sukker og 1/2 dl vand op i en lille gryde, til sukkeret er smeltet. Kom gulerodsstavene heri og lad det trække. Dette kan sagtens laves dagen før.
- Skyl koriander og skær agurk i tynde skiver.
- Rør mayo sammen med sriracha og smag dig frem efter ønsket styrke. Du kan altid lave lidt mere chilimayo, hvis du vil have mere snask.
- Varm baguetten i en 150 grader varm ovn til den er lun i midten og sprød udenpå. Skær den i 4 stykker, så du får til 4 banh mi.
- Steg kyllingen ved middelhøj varme til netop gennemstegt.
- Skær hvert stykke brød næsten hele vejen igennem. Smør hver side med chilimayo og fyld med agurk, kylling, syltede gulerødder og marineret kylling.