
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Tilføj ingredienser til eksisterende indkøbsliste eller opret en ny
Opret ny indkøbslisteBagte kartofler med aubergine, peberfrugt og blåskimmelost
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Skyl kartoflerne grundigt, og forkog dem i saltvand i 25-30 min. Lad dem dryppe af, og pak dem enkeltvis ind i alufolie smurt med olie. Bag dem i en forvarmet ovn ved 200 °C i ca. 45 min.
I mellemtiden forberedes fyldet. Aubergine og peberfrugt skylles, og kernerne tages ud af peberfrugten. Grøntsagerne skæres i tern. Pil løgene og hak dem. Skær bacon i små tern, og steg dem sprøde på en stor pande med varm olie. Læg dem over på en tallerken. Aubergine og peber steges i stegeskyen i ca. 5 min under stadig omrøring. Hen mod slutningen kommes løgene i. Timian plukkes. Krydr grøntsagerne hermed samt med salt og peber. Tilsæt lidt vand, og lad det simre under låg i ca. 10 min, til de er møre. Tilsæt igen den ristede bacon, smag til med salt, peber og citronsaft, og lad det køle lidt af.
Skær blåskimmelosten i tern, og vend den i grøntsagerne. Tag kartoflerne ud af folien, og åbn dem i toppen. Fordel oste-grøntsagsblandingen herpå. Sættes i den varme ovn ved samme temperatur i ca. 5 min, til osten er smeltet.
Tip:
Kartoflerne kan også tilberedes på grillen i stedet for i ovnen.