
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen
Ingredienser
Torsk
600 g g | torskefileter torskefilet | ||
1 spsk spsk | olivenolie olivenolie | ||
Salt og peber Salt og peber |
Jordskokkechips
2 | artiskokhjerter artiskokhjerter | ||
0,5 l l | solsikkeolie solsikkeolie | ||
salt salt | |||
køkkenrulle køkkenrulle |
Jordskokkepuré
600 g g | artiskokhjerter artiskokhjerter | ||
0,5 l l | fløde fløde | ||
25 g g | smør smør | ||
Salt og peber Salt og peber | |||
1 | citroner citron |
Brunet smør
50 g g | smør smør |
Pynt
0,5 bøtter bøtte | dild dild |
Bagt torsk med brunet smør og jordskokkepuré og -chips
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Sådan gør du
TorskSkær torskefileten i 8 lige store stykker. Pensl med olivenolie. Krydr med salt og peber. Læg stykkerne i et ovnfast fad, og bag dem i ca. 14 min ved 180 °C.ChipsVarm olien op til 150 °C i en lille gryde. Skrub jordskokkerne rene, og skær dem i meget tynde skiver (brug evt. et mandolinjern). Fritér dem i olien, til de er gyldne. Tag dem op, og læg dem på køkkenrullepapir. Krydr med salt.PuréRiv skallen af citronen, og pres saften fra den. Skrub jordskokkerne rene, skær dem i små stykker, og kog dem i usaltet vand i 20 min. Hæld vandet fra. Blend jordskokkerne med stavblender til en glat puré. Pres mosen gennem en si og ned i gryden igen. Bland puréen med fløde og smør. Krydr med salt, peber, citronsaft og citronskal.Brunet smørSmelt smørret i en gryde, til det bliver let brunt. Inden servering anrettes puréen på en tallerken med torsken ovenpå. Pynt med chips og små kviste af dild. Dryp den brunede smør over.