
Opskriften blev tilføjet til favoritter
Vis favoritterOpskriften blev fjernet fra favoritter
Vis favoritterDer opstod en fejl. Prøv igen

Add ingredients to existing shopping list or create new one
+ Create new shopping listBagt laks med porresauté, fennikel og hollandaise
Du kan lide denne opskrift
Du kan ikke lide denne opskrift
Der opstod en fejl. Prøv igen.
Opskriften
Laks:
Forvarm ovnen ved 100 grader på varmluft.
Skær fisken til og placer på en bageplade med lidt salt og smør.
Bag fisken i ca. 10 min eller tjek, hvordan fisken ser ud i midten.
Porresauté:
Skyl og rens begge porrer.
Skær dem derefter i tynde, små ringe.
Varm en sautégryde op, og tilsæt lidt smør. Afvent, til det er bruset op.
Tilsæt de små porreringe og lad dem blive klare.
Tilsæt derefter hvidvin og lad det reducere ind til 1/3, monter derefter lidt kolde smørtern.
Snit purløg fint, og tilsæt dem sautéen, når den skal serveres.
Juster med salt og peber.
Fennikel-cruditéer:
Skær fennikel i tynde, lange skiver på en pålægsmaskine eller et mandolinjern, og opbevar dem derefter i isvand.
Når de skal anrettes, skal de dryppe af på et klæde og derefter toppes med lidt plukket dild.
Hollandaisesauce:
Tilsæt 200 g smør i en lille gryde, og lun smørret op, så det klarer.
I en anden gryde måles 80 g pasteuriserede æggeblommer, lidt citronsaft og salt op i en gryde. Tænd varmen, og begynd at piske massen varm og sej.
Tilsæt i en tynd stråle det klarede smør, og juster til sidst smagen med salt og citronsaft.
Anret.