Super frisk. Til Lidl Pris
Bagt laks med porresauté, fennikel og hollandaise

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Kokkelandsholdet - Masterclass
Kokkelandsholdet - Masterclass
Lidl har indgået i et team med Det Danske Kokkelandshold for at forbedre danskernes evner i køkkenet. Vil du gerne være en knivspids bedre til at mestre nogle af de svære teknikker? Så følg med her og se, hvordan du skal gøre.

Ingredienser

laks laks600 g g
porrer porre2
hvidløg hvidløg1 fed fed
citroner citron1
Salt og peber Salt og peber
fennikel fennikel1 stk. stk.
smør smør250 g g
æggeblommer æggeblomme
(pasturiserede)
80 g g
hvidvin hvidvin
(tør)
1 dl dl
purløg purløg1 bundter bundt
dild dild1 bundter bundt

Bagt laks med porresauté, fennikel og hollandaise

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

45 min
(154)

Opskriften

Laks:

Forvarm ovnen ved 100 grader på varmluft.
Skær fisken til og placer på en bageplade med lidt salt og smør.
Bag fisken i ca. 10 min eller tjek, hvordan fisken ser ud i midten.

Porresauté:

Skyl og rens begge porrer.
Skær dem derefter i tynde, små ringe.

Varm en sautégryde op, og tilsæt lidt smør. Afvent, til det er bruset op.
Tilsæt de små porreringe og lad dem blive klare.
Tilsæt derefter hvidvin og lad det reducere ind til 1/3, monter derefter lidt kolde smørtern.

Snit purløg fint, og tilsæt dem sautéen, når den skal serveres.
Juster med salt og peber.

Fennikel-cruditéer:

Skær fennikel i tynde, lange skiver på en pålægsmaskine eller et mandolinjern, og opbevar dem derefter i isvand.
Når de skal anrettes, skal de dryppe af på et klæde og derefter toppes med lidt plukket dild.

Hollandaisesauce:

Tilsæt 200 g smør i en lille gryde, og lun smørret op, så det klarer.
I en anden gryde måles 80 g pasteuriserede æggeblommer, lidt citronsaft og salt op i en gryde. Tænd varmen, og begynd at piske massen varm og sej.
Tilsæt i en tynd stråle det klarede smør, og juster til sidst smagen med salt og citronsaft.

Anret.