Skrub kartoflerne og skær dem i 0,5 cm tykke skiver. Skyld dem grundigt i koldt vand. Kom dem i en gryde og tilsæt vand til de er dækket. Tilsæt salt og kog dem i 10 minutter. Hæld vandet fra og lad dem køle af.
Avocado-kartoffelsalat med torsk
Ingredienser
4
portioner
-
- 1 kg kartoffel
- 3 avocadoer
- 2 citroner saften fra
- 3 forårsløg
- 1 grøn chili
- 150 g ærter optøede
- 1 bundt purløg finthakket
- 1 bundt dild hakket
- salt og peber
- chiliflager evt.
- 600 g torskefileter
Forberedelse
Del avocadoer i halve og fjern stenen. Tag avocadokødet ud af skallerne med en spiseske og mos dem i en skål sammen med halvdelen af citronsaften.
Skær forårsløg i tynde skiver og chili i fine tern. Vend dem i avocadomosen sammen med ærter og hakkede krydderurter (gm lidt dild til anretningen). Smag til med salt og peber og vend forsigtigt de kogte kartofler i.
Steg torskefileter på en pande i smør og olie, eller margarine til de er gyldne. Kom den anden halvdel af citronsaften på panden, når fisken er næsten gennemstegt. Lad saften koge næsten væk og anret de varme torskestykker med avocado-kartoffelsalat med et drys chiliflager og frisk dild på toppen.