Giv den klassiske broccolisalat et nyt twist med denne velsmagende, asiatisk inspireret opskrift på broccolisalat. Hvis du er kørt træt i den klassiske broccolisalat, kan du med fordel prøve denne asiatiske broccolisalat, der egner sig godt til både flanksteaks og kylling. Gå på opdagelse i det asiatiske køkken, og oplev alle smagsnuancerne.
Asiatisk broccolisalat med flankesteak
Ingredienser
4
portioner
-
- 1 flankesteak fx. hvidløgs- og rosmarinmarineret
- 2 broccoli
- 1 spsk. honning
- 1 dl sojasauce
- 1 citron saften fra
- 2 spsk. ingefær revet
- 1 bundt forårsløg
- 1 rød chili
Forberedelse
Steg flankesteak på en varm pande ca. 5 minutter på hver side. Læg den på en tallerken, dæk med stanniol og lad den trække, mens du laver broccolisalaten.
Bring en gryde med letsaltet vand i kog.
Del broccoli i mindre buketter. Skræl stokken, og skær den i mindre stykker. Kog det hele i ca. 2 minutter, og hæld straks vandet fra.
Rør honning med soja, citron, ingefær, fintsnittet forårsløg og finthakket chili, og vend de kogte broccoli i marinaden.
Skær flankesteaken i skiver på tværs af kødfibrene, og server med broccolisalaten og resten af marinaden som sauce.