And med mandelrisotto og brombær

And med mandelrisotto og brombær image
Sværhedsgrad Medium
Forberedelse 0 min
Tilberedning 1:10 t

Ingredienser

4 portioner
    •   salt og peber
    •   smør
    • 2   dl vand
    • 200   g brombær
    • 1   and
    •   olivenolie
    • 50   g parmesanost
    • 3   dl hvidvin
    • 1   skalotteløg
    • 2   spsk. mandler
    • 200   g risottoris
    • 1   hønsebouillon
    • 2   spsk. creme fraiche eller flødeskum

Forberedelse

    AndSkær anden ud i bryst (lad dem sidde på ribbenene) og lår, og skær resten af skroget i store stykker. Smelt smørret i en tykbundet gryde, og brun andestykkerne heri. Krydr med salt og peber, og steg anden færdig (brystet skal have 15 min, lårene 20-25 min). Tag stykkerne op, og sæt dem til side. Hæld 2 dl vand i gryden, og kog det op. Sigt skyen over i en lille gryde, og knus halvdelen af brombærrene ned i.RisottoPil imens skalotteløget, og skær det i tern. Opvarm olivenolien i en gryde, og steg skalotteløgene og risene, indtil risene bliver klare i kanten. Hæld hvidvinen ved, og lad det koge næsten helt væk. Tilsæt bouillonterning og kogende vand, til det akkurat dækker risene. Kog vandet væk under omrøring. Gentag processen, indtil risene er færdige. Tilsæt mandlerne (gem lidt til pynt), creme fraiche og parmesan, og smag til med salt og peber.Skær andebrysterne fra ribbenene, og servér risottoen med and, sky, resten af mandlerne og brombærrene.