« Tilbage

Tarte au citron (citroncremetærte)

Dessert

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

110 Min.
(7)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
7 Vurdering
Tarte au citron (citroncremetærte)
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 110 Min.
Yderligere tidsinformation:

plus køle- og afkølingstid

Del ægget (gem æggehviden). Skær smørret i tern, og ælt det sammen med æggeblomme, 70 g flormelis, mel og salt til en glat dej. Tilsæt 1-2 spsk. koldt vand efter behag. Stil dejen i køleskabet i mindst 1 time.

Dejen

Rul dejen ud. Beklæd en springform med bagepapir i bunden og læg dejen i. Stik bunden flere gange, beklæd den med bagepapir, og spred de tørrede bælgfrugter udover. Forbag bunden i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 12 minutter.

Tag tærtebunden ud af ovnen. Fjern bælgfrugterne og bagepapiret fra bunden.

Citroncreme

Vask citroner, riv skallen fint og pres citronerne. Rør citronskal sammen med creme fraiche, fløde, de øvrige æg og resten af flormelissen.

Rør citronsaften rundt i æggecremen, hæld den i tærtebunden, og bag tærten i ovnen i ca. 75 min, til cremen er fast.

Lad den køle af på en køkkenrist, og stil den i køleskabet i nogle timer eller natten over.

Pynt

Pisk æggehviderne stive, og varm sukker og vand til en tyk sukkerlage. Tilsæt sukkerlagen til æggehviderne under omrøring. Pisk konstant i 10 minutter.

Når tærten er kølet, er den klar til marengs. Du kan fordele marengsen med en dejskraber eller kom marengsen i sprøjtepose og lave et flot mønster.

Brænd overfladen af marengsen i ovnen i 2-3 min eller med brænder, indtil den er let gylden.