« Tilbage

Stegt pighvar med bagt selleri og brunet smør

Aftensmad

WH

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

150 Min.
(3)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
3 Vurdering
Stegt pighvar med bagt selleri og brunet smør
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 150 Min.

De 2 sellerier vaskes rigtigt godt og bages i ovnen i 2 timer ved 170 °C. Når de er møre, sættes de på køl. Når de er kolde, skæres skrællen fra, og indmaden skæres i pæne stykker (sellerien kan bages dagen i forvejen).
Smørret smeltes i en gryde og brunes ved svag varme. Vær opmærksom på, at smørret ikke ”brænder”. Når smørret dufter lidt af nødder, tages det af varmen.
Imens smørret køler af, sættes en pande over til pighvarren og varmes ved høj varme.
 
Pighvarren skal have ca. 2 min på den ene side, herefter slukkes varmen, og fisken vendes og trækker færdig på panden i ca. ½ min.
Samtidig med at pighvarren steges, sættes en pande mere over. Herpå tilsættes de pæne skiver selleri samt mandler. De steges, indtil de får lidt farve. Herefter tilsættes soja og den brunede smør. Når dette har været oppe at bruse, drysses det hele med den hakkede persille.
På en tallerken lægges pighvarren. Omkring lægges selleri og mandler, og til sidst hældes smørblandingen fra panden med selleri henover.
Opskriften er udviklet af gourmetkokken Wassim