« Tilbage

Sponge cake med vanilje, appelsin og hindbær

Annemette Voss

Dessert

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

40 Min.
(4)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
4 Vurdering
Sponge cake med vanilje, appelsin og hindbær
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 55 - 40 Min.

Kagedej

Pisk æg, sukker og vanlje længe til det er meget luftigt og lyst. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Vend det i nænsomt mens du også tilsætter det smeltede, afkølede smør. Tilsæt appelsinskal og -saft og rør dejen let sammen. Fordel dejen i en bageform med en diameter på ca 21-23 cm beklædt med bagepapir. Vend hindbærrene rundt i hvedemel og drys dem ud over kagen. Sær kagen forvarmet ovn ved 170 grader varmluft og bag den i ca 55 min. Lad kagen køle af.

Glasur

Kog hindbær og sukker op. Blend det til en puré og sigt puréen så den er helt ensartet i konsistensen. Rør et par spiseskefulde puré sammen med flormelissen til en tyktflydende pink glasur. Fordel glasuren ud over kagen. Afsæt små dråber af den resterende puré ovenpå glasuren og træk med en lille tandstik et spor igennem  dråberne, for at opnå små hjerteformede motiver. Lad glasuren størkne. Og nyd!

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss  

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her