« Tilbage

Rarbarberkringle

Dessert

Annemette Voss

Bagværk

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

120 Min.
(8)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
8 Vurdering
Rarbarberkringle
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 120 Min.
Yderligere tidsinformation:

inkl. hæve- og bagetid

Dej

Opløs gæren i den lunkne mælk i en stor skål. Tilsæt sukker, æg og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen godt sammen med en grydeske. Tilsæt kardemomme og salt. Tilsæt det bløde smør i mindre bidder. Rør dejen godt sammen. Ælt lidt efter lidt resten af hvedemelet ind i dejen, indtil dejen er smidig og blank. Dejen er ret fedtet, men det skal den være. Form dejen til en kugle, dæk den til med et fugtigt klæde og lad den hæve i 30 minutter.

Rabarberkompot

Ren rabarberstænglerne. Skær dem i små bidder på ca 1 cm bredde. Kom alle ingredienserne til kompotten op i en lille gryde og kog det op. Kompotten koger i ca. 10 minutter til alt vandet er kogt væk. Køl af. Rul dejen ud i lidt mel til et rektangel på ca 18 x 60 cm.

Remonce

Ælt marcipan, rørsukker og smør sammen til en jævn masse. Fordel remoncen i en 5 cm bred stribe ned langs midten af dejen.Tilføj også rabarberkompotten.

Skær fra midten og ud til siden diagonale snit i dejen med ca. 2 cm mellemrum – det vil sige i de yderste 6 cm på hver langside. Flet skiftevis fra højre og venstre dejstrimlerne ind over midten af fyldet og tryk godt sammen. Form den flettede dej til en krans og flyt den forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk kransen med et fugtigt klæde og lad den hæve yderligere 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg og drys med hakkede mandler. Bag rabarberkringlen i ovnen ved 210 grader varmluft i ca. 15-17 minutter, til den er flot gylden. Køl den af og server i skiver. Servér evt. hjemmelavet rabarbersaft til din friskbagte rabarberkringle.

Velbekomme.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss  

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her