« Tilbage

Manitobabrød med sortbyg

Brød og boller

WH

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

100 Min.
(8)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
8 Vurdering
Manitobabrød med sortbyg
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 100 Min.
Yderligere tidsinformation:

Brødet laves over to dage

Dag 1

Læg sortbyg i blød natten over i dobbelt så meget vand.

Dag 2
Skift vandet ved sortbyggen, og kog dem med låg, indtil bygkornene er møre.
Rist mandlerne på en pande, indtil de er let gyldne. Afkøl sortbyg og mandler i køleskabet, og hak dem groft, når de er blevet kolde. Kom mel, havregryn, gær, øl, skyr og vand op i en røremaskine, og rør det 1 min. Kom herefter de afkølede bygkorn og mandler i røremaskinen, og rør hele blandingen yderligere 10 min, indtil det er en lind masse. Herefter kommes salt i, hvilket vil samle dejen igen. Dejen vil fortsat være meget blød, men vil hænge sammen.
Dejen kommes op i en rugbrødsform, og den lethakkede sortbyg drysses på. Stil formen et lunt sted, indtil dejen er hævet til dobbelt størrelse.
Tænd derefter ovnen på 200 °C, og bag den i ca. 35 min.

Opskriften er udviklet af gourmetkokken Wassim