« Tilbage

Lasagnefad med aubergine og tomat

Aftensmad

Ren madglæde

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

75 Min.
(3)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
3 Vurdering
Lasagnefad med aubergine og tomat
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 75 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ ovntid

Varm olivenolie op(2 spsk) i en gryde og svits finthakket hvidløg heri. Tilsæt de flåede tomater og salt og lad saucen simre ved middel varme i ca. 1 time – rør undervejs. Blend saucen og smag til. Svits oksekødet og rør det i saucen.

Skær auberginerne i lange, tynde skiver, ca. 4-5 mm, og vend alle skiverne med olie, salt og peber. Fordel dem på et par bageplader med bagepapir. Bag aubergineskiverne i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 15-20 minutter, til de er bløde og begynder at blive gyldne.

Fordel et tyndt lag tomat/kødsauce i bunden af et ildfast fad, læg et lag aubergine og drys med revet parmesan/pecorino – fortsæt til al tomatsauce, aubergine og parmesan/pecorino er brugt op. Kom folie over fadet og bag lasagnen i ovnen i 1 time ved 175 grader. Tag herefter folien af og fordel skiver af mozzarella på toppen. Stil fadet tilbage i ovnen igen og bag lasagnen i ca. 5-6 minutter til osten er smeltet. Pynt med frisk basilikum inden servering.

Serveres med rucola vendt med olivenolie, citronsaft, salt og peber og evt. groft brød.

Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening og kampagnen Ren Madglæde. Læs mere på renmadglæde.dk