« Tilbage

Laks i savoykål

Aftensmad

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

40 Min.
(1)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
1 Vurdering
Laks i savoykål
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tilberedningstid: 40 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ optøningstid

Tø laksefiletterne op. Rengør savoykålen. Pil 8 store blade af, den midterste ribbe fjernes og bladene blancheres i kogende saltvand i ca. 3 minutter indtil de er bøjelige. Hæld vandet fra, overhæld med koldt vand og dup dem tørre. Den resterende kål skæres i strimler og fjern evt. midterribben.

Appelsinerne skrælles så tykt at også den hvide hinde bliver fjernet. Skær den ud i fileter. Dup laksen tør og krydr med salt og peber. Læg 2 blade savoykål så de overlapper hinanden, læg herpå 1 laksefilet, et par appelsinfileter og 1 skive røget laks. Fold savoykålen til en pakke og luk med en tandstik. Pakkerne lægges i et smurt ildfast fad. Bland 0,5 dl vin med bouillon og hæld ved.

Tilbered laksen i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 25 minutter. Overhæld laksen med stegeskyen et par gange. Strimlerne af savoykål steges i varmt smør. Den resterende vin og fløden hældes ved og det hele krydres med salt, peber og muskat. Lad retten simre under låg i 10-12 minutter og smag til. I mellemtiden koges ris efter anvisningen på pakken. Anret laks i savoykål med grøntsager og ris.