« Tilbage

Laks i savoykål

Aftensmad

Bedøm Tilføj til favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

40 Min.
(0)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
0 Vurdering
Laks i savoykål
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

Sådan gør du:

Tilberedningstid: 40 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ optøningstid

Tø laksefiletterne op. Rengør savoykålen. Pil 8 store blade af, den midterste ribbe fjernes og bladene blancheres i kogende saltvand i ca. 3 minutter indtil de er bøjelige. Hæld vandet fra, overhæld med koldt vand og dup dem tørre. Den resterende kål skæres i strimler og fjern evt. midterribben.

Appelsinerne skrælles så tykt at også den hvide hinde bliver fjernet. Skær den ud i fileter. Dup laksen tør og krydr med salt og peber. Læg 2 blade savoykål så de overlapper hinanden, læg herpå 1 laksefilet, et par appelsinfileter og 1 skive røget laks. Fold savoykålen til en pakke og luk med en tandstik. Pakkerne lægges i et smurt ildfast fad. Bland 0,5 dl vin med bouillon og hæld ved.

Tilbered laksen i en forvarmet ovn ved 180 °C i ca. 25 minutter. Overhæld laksen med stegeskyen et par gange. Strimlerne af savoykål steges i varmt smør. Den resterende vin og fløden hældes ved og det hele krydres med salt, peber og muskat. Lad retten simre under låg i 10-12 minutter og smag til. I mellemtiden koges ris efter anvisningen på pakken. Anret laks i savoykål med grøntsager og ris.