« Tilbage

Klassisk blomkålsgratin

Aftensmad

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

55 Min.
(5)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
5 Vurdering
Klassisk blomkålsgratin
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 55 Min.

Del blomkål i buketter, og kog dem ca. 3 minutter i letsaltet vand. Hæld vandet fra, og lad dem dryppe af i en sigte eller et dørslag. Smelt smørret i en gryde, tilsæt mel og rør det sammen til en smørbolle. Varm mælken op, og pisk sammen med smørbollen til det bliver en tyk, hvid sauce, der skal simre i 10 minutter, inden du lader den køle let af, til den er lun.

Del æggene i blommer og hvider. Pisk hviderne stive, og rør blommerne ud i den lune sauce. Smag saucen til med muskatnød, salt og peber, og vend de stiftpiskede æggehvider i.

Smør et ildfast fad med høje kanter med smør, og drys med rasp, så indersiden er helt dækket, og raspen hænger fast i smørret. Kom lidt sauce i bunden, og fordel de let kogte blomkålsbuketter i fadet. Hæld resten af saucen over, og drys med revet ost og rasp.

Bag gratinen i en 180 °C forvarmet ovn i ca. 45 minutter til overfladen er gylden.