« Tilbage

Kikærtepandekager med regnbuesalat og fetadressing

Aftensmad

Frokost

Ren madglæde

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

25 Min.
(0)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
0 Vurdering
Kikærtepandekager med regnbuesalat og fetadressing
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tilberedningstid: 25 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ hviletid og ovntid

Forbered syltede rødløg – se opskrift på højre side. Kom kikærtemel i en skål og rør det sammen med vand, olie, salt og revet hvidløg – lad dejen hvile i skålen i ca. 45 minutter.

Varm ovnen op til 225 grader, varmluft, og stil en pande på 16 cm i diameter ind i ovnen (brug en pande, der kan tåle varmen) og lad panden varme op – det tager ca. 10 minutter. Tag den varme pande ud af ovnen og kom en smule fedtstof på panden – kom knap ½ tsk sennepsfrø på panden, og hæld derefter 1/8 (ca. 1 dl) af dejen på panden, og sørg for det fordeles jævnt over hele panden. Stil panden tilbage i ovnen og bag pandekagen i ca. 4-6 minutter eller indtil kanterne er gyldne og begynder at løsne sig fra panden. Læg den færdige pandekage på et stykke bagepapir og gentag processen til der er 8 små færdige pandekager.

Skyl spinaten grundigt. Skræl gulerødderne og skær lange, tynde strimler med en tyndskræller. Bland spinat, gulerodsstrimler, spirer og blåbær sammen i en skål med 4 spsk syltede rødløg og fordel blandingen på pandekagerne.

Smuldr feta i en skål og mos det med en gaffel. Pisk olie og citronsaft i og smag dressingen til med peber. Fordel dressingen ovenpå salaten og drys med sesamfrø.

Syltede rødløg

Pil rødløgene, skær dem i tynde skiver og kom dem i et sylteglas. Hæld eddike, vand, salt, sukker og peber i en gryde og giv det et opkog. Hæld lagen over løgene og sæt glasset på køl. Lad gerne løgene trække nogle timer eller i et døgn, inden de bruges.

Opskriften er bragt i samarbejde med Økologisk Landsforening og kampagnen Ren Madglæde. Læs mere på renmadglæde.dk