Super frisk. Til Lidl Pris
Kartofler og auberginer i ovnen på nordafrikansk stil

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

løg løg4
hvidløgsfed hvidløgsfed3
kartofler kartoffel1 kg kg
smør smør3 spsk. spsk.
kommen kommen
(tørret spidskommen)
1 tsk. tsk.
Harissa (stærk chilisauce) Harissa (stærk chilisauce)2 tsk. tsk.
honning honning2 tsk. tsk.
salt salt
grøntsagsbouillon grøntsagsbouillon100 ml ml
auberginer aubergine
(ca. 350 g)
2 stk. stk.
persille persille1 bøtter bøtte
koriander koriander0,5 bundter bundt
pebermynte pebermynte2 - 3 stængler stængel
rosiner rosin40 g g

Kartofler og auberginer i ovnen på nordafrikansk stil

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

1:10 t
(13)

Opskriften

Skræl løget og skær det i skiver. Pil hvidløgsfeddene og skær dem i tynde skiver. Vask kartoflerne grundigt, og skær dem i halve eller kvarte. Steg dem i smør i 5 min, vend dem af og til.

Tilsæt løg og hvidløg, og steg med i 3 min. Krydr med spidskommen, Harissa, honning og salt, og steg i 1 min. Tilsæt rosiner, og hæld det hele i et stort fad, og hæld bouillonen over. Bag det i en forvarmet ovn ved 200 °C i 15 min.

Skyld i mellemtiden auberginerne, skær dem i kvarte og dernæst i 2 cm tykke stykker. Strø med salt, og lad dem trække i 10 min. Dup væsken af, og bland auberginerne med kartoflerne. Bag videre i 25-30 min, og vend dem af og til.

Pluk bladene af urterne, og hak dem fint. Smag grøntsagerne til før serveringen, og strø bladene udover.