« Tilbage

Jordbærtærte med chokoladecreme

Dessert

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

60 Min.
(15)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
15 Vurdering
Jordbærtærte med chokoladecreme
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 60 Min.
Yderligere tidsinformation:

tid til afkøling og køletid

Skær 125 g koldt smør i tern. Samles hurtigt med mel, flormelis, salt og æggeblomme, evt. Tilsættes 1-2 spsk. Koldt vand.
Stilles på køl i 1 time, hvorefter det rulles udmellem 2 opskårne fryseposer til en cirkel (diameter 28 cm). Beklæd bunden af en springform (diameter 24 cm) med bagepapir og smør kanten. Læg dejen i formen således at den danner en 2 cm høj kant. Dæk af med bagepapir og hæld tørrede bælgfrugter på. Forbages i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10 minutter. Bagepapiret og bælgfrugterne fjernes og bunden bages videre i 10 minutter. Lad den køle helt af.
Rengør 200 g jordbær og skær dem i skiver. Fordel dem på tærtebunden.
Begge slags chokolade hakkes groft hver for sig. Hver for sig smeltes de over vandbad sammen med 1 dl piskefløde og 20 g smør røres i hver. Lad chokoladecremerne køle lidt af, hvorefter de skiftevis hældes over tærten i formen. Med et træspyd laves mønstre i kagen. Lad tærten stå i køleskabet i mindst 4 timer.
 
Pynt med jordbær på toppen.