Super frisk. Til Lidl Pris
Græskarkage med chai-spice og hvid chokolade frosting

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dej til Græskarkage

hokkaido græskar hokkaido græskar1
æg æg
(str. M/L)
4
rørsukker rørsukker230 g g
smør smør200 g g
hvedemel hvedemel270 g g
bagepulver bagepulver2 tsk. tsk.
chai spice-blanding chai spice-blanding1 spsk. spsk.
citroner (skal fra) citron (skal fra)

Chai-spice blanding

stødt kanel stødt kanel1 spsk. spsk.
stødt kardemomme stødt kardemomme1 spsk. spsk.
stødt ingefær stødt ingefær0,5 tsk. tsk.
nelliker nellike0,5 tsk. tsk.
allehånde allehånde0,5 tsk. tsk.
stødt muskatnød stødt muskatnød0,5 tsk. tsk.
hvid peber hvid peber0,25 tsk. tsk.

Hvid chokolade frosting

hvid chokolade hvid chokolade150 g g
mascarpone mascarpone250 g g
flormelis flormelis125 g g

Pynt

marcipan marcipan70 g g
orange pastafarve orange pastafarve
rød frugtfarve rød frugtfarve
chokoladekrymmel chokoladekrymmel

Græskarkage med chai-spice og hvid chokolade frosting

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

45 min
(8)

Opskriften

Der er mange måder hvorpå du kan bruge græskar i din madlavning. F.eks. er det godt i flere former for lækre kager. Her kan du prøve kræfter med en nem opskrift på en græskarkage med chai-spice og hvid chokolade. Græskarmosen som er basen i kagen, giver en lækker svampet konsistens og tilfører samtidig en lækker smag. Hop med på bølgen og prøv græskarkagen nu. God fornøjelse!

Græskarkagedej
Skær skallen af græskaret og fjern kernerne. Det giver ca. 4-500 g græskarkød uden skræl og kerner. Skær græskaret i mindre bidder og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 25 min til de er møre. Køl let af og mos græskarstykkerne groft med en gaffel.Pisk æg og rørsukker længe til det er helt lyst og luftigt. Vend det smeltede, afkølede smør heri. Bland hvedemel med bagepulver og 1 spsk chai-spice blanding. Sigt det ned i æggemassen, tilsæt fintrevet citronskal og vend det hele godt sammen.Fyld dejen i en springform (diameter 23 cm), der er foret på bunden med bagepapir. Bag kagen i en forvarmet ovn ca. 40 min ved 175 graders varmluft.

Tjek om den er gennembagt ved at stikke ned i midten af kagen med en lille spids genstand. Hænger der ubagt dej ved, skal kagen bages et par minutter længere.Køl kagen af. I mellemtiden kan du lave frosting.

Hvid chokolade frosting
Start med at tage mascarponen ud af køleskabet og lad den stå i en halv times tid, så den ikke er iskold. Smelt chokoladen over vandbad. Lad chokoladen svale til den kun er lun. Kom mascarpone, hvid smeltet chokolade og flormelis op i en skål og pisk det godt sammen med en el-pisker til en cremet konsistens. Sæt på køl indtil kagen er helt kølet af. Smør frosting ud over toppen af kagen.

Drys med chokoladekrymmel og dekorér med små søde håndformede marcipangræskar.