« Tilbage

Gåsebryst med svesker

Dessert

Annemette Voss

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

65 Min.
(7)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
7 Vurdering
Gåsebryst med svesker
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 65 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ køletid og bagetid

Konditorcreme, første skridt:
Rør maizenaen ud i 1/2 dl sødmælk. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. (Du kan også anvende 1 tsk vaniljesukker) Bland maizena-mælken sammen med vaniljesukker, sukker, salt og æggeblommer. Kom 1,5 dl sødmælk i en gryde sammen med den tomme vaniljestang og varm det op til kogepunktet. Hæld æggeblandingen i og pisk kraftigt mens du koger det op. Cremen er færdig, når den er begyndt at tykne og slår tydelige bobler. Den skal koge et minuts tid mens du fortsat pisker kraftigt. Husk at piske grundigt for at undgå, at det brænder på. Kom cremen ud på en tallerken for at opnå en stor overflade og dæk til med husholdningsfilm. Sæt på køl i ca. 1 time til cremen er HELT kold.

Mandelbunde
Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Del æggene i æggeblommer og hvider. Pisk æggeblommer, vaniljesukker og sukker hvidt og luftigt. Sigt hvedemel og bagepulver heri. Pisk hviderne stive i en helt ren skål med rent piskeris. Hak mandlerne til helt fint mandelmel. Vend massen sammen med de stiftpiskede æggehvider samt de finthakkede mandler. Fordel dejen i et rektangel (ca. 20 x 35 cm) på en bradepande beklædt med bagepapir på bunden. Bag bunden ved 180 grader i ca. 10-12 min. til den er let gylden. Køl bunden helt af inden den skæres til, så du har en bund, der måler 10 x 30 cm.

Sveskemos
Skær sveskerne i mindre stykker – jeg får ca 6-8 små bidder ud af én sveske. Kom svesker, sukker og vand i en lille tykbundet gryde og lad det småkoge i ca 10 minutter til vandet er kogt væk. Rør sveskerne godt sammen til en grov mos. Køl mosen af og kom den i en lille sprøjtepose (kan undlades, – du kan “bare” fordele mosen med en ske). Fordel sveskemosen ned langs midten af kagebunden.

Konditorcreme, fortsat
Pisk den kolde vaniljecreme lind. Pisk de 5 dl fløde til sprøjtefast flødeskum og vend det sammen med den afkølede vaniljecreme.

Kom cremen i en sprøjtepose og klip et hul på størrelse med en en-krone. Fordel konditorcremen ovenpå kagebunden med sveskemosen ved hjælp af sprøjteposen. På den måde bygger du langsomt kagen op, og du får lidt højde på dit gåsebryst.

Pynt
Rul marcipanen ud i lidt flormelis til en tykkelse på et par millimeter. Læg nænsomt marcipanen henover konditorcremen og tryk den fast med blid hånd. Skær enderne til. Sæt nu kagen på køl. Gerne et par timer før den skal serveres, så den lige når at samle sig.

Hak chokoladen groft og smelt den ved meget lav varme i en tykbundet gryde. Kom den smeltede chokolade i et lille kræmmerhus og dekorer kagen. Skær kagen i 6 lige store stykker og nyd.

Opskriften er udarbejdet af Annemette Voss  

Se flere opskrifter fra Annemette Voss her