« Tilbage

Fuldkornsboller

Brød og boller

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

15 Min.
(13)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
13 Vurdering
Fuldkornsboller
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 15 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ køletid i 12-24 timer og bagetid på 25 min.

Bland koldt vand og gær i en stor skål. Tilsæt salt, olivenolie og honning og rør det ud i vandet. Kom havregryn, solsikkekerner og hørfrø i. Tilsæt halvdelen af melet og rør grundigt med en ske. Dejen skal blive glat og smidig, så glutenet aktiveres – det gør bollerne gode og luftige. Kom resten af melet i dejen: den skal være ret våd og klistret og skal ikke æltes med hænderne. Dæk dejen til med film eller et låg og stil den koldt – i køleskab eller udenfor – i 12-24 timer. Efter hævning tændes ovnen på 225-250 grader. Tag dejen op med to spiseskeer, som du dypper i koldt vand af og til, så dejen ikke klistrer. Form i alt ca. 20 boller. Drys evt. bollerne med sesamfrø. Bages midt i ovnen i 25 min.

 

Udarbejdet af Birgitte Nymann