Super frisk. Til Lidl Pris
Fastelavnsboller

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

Dej

smør smør200 g g
mælk mælk1,5 dl dl
gær gær1 pakker pakke
æg æg1
sukker sukker25 g g
hvedemel hvedemel350 g g

Creme

fløde fløde2,5 dl dl
vaniljesukker vaniljesukker1 tsk. tsk.
sukker sukker25 g g
æggeblommer æggeblomme2
majsstivelse majsstivelse2 spsk. spsk.

Glasur

flormelis flormelis100 g g
vand vand1 - 2 spsk. spsk.

Pynt

krymmel krymmel

Fastelavnsboller

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

20 min
(45)

Opskriften

Dej

  1. Smelt smør i en gryde og lad det køle af.
  2. Rør gær ud i lidt af mælken. Rør resten af mælken i og tilsæt æg, smør, sukker og mel.
  3. Rør i dejen indtil den hænger sammen. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.
  4. Rul dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 firkanter.
  5. Læg en skefuld creme i midten af hver firkant.
  6. Fold dejen om cremen og luk den godt sammen.
  7. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.
  8. Lad bollerne efterhæve ca. 30. minutter.
  9. Bag bollerne i midten af ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.
  10. Lad bollerne køle inden glasuren kommes på.

Creme

  1. Kog fløden op med vaniljesukker og sukker.
  2. Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en lille skål
  3. Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen under omrøring i 3 min.
  4. Pynt med krymmel.


Tip: Hvis du blander lidt frugtfarve i cremen, bliver dine fastelavnsboller både farverige og sjove.