« Tilbage

Fastelavnsboller

Dessert

Bedøm Tilføj til dine favoritter

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

20 Min.
(3)
Tidsforbrug
Sværhedsgrad
3 Vurdering
Fastelavnsboller
Print Foreslå

Opskriften er nu tilføjet til dine favoritter.

Opskriften er allerede tilføjet til dine favoritter.

For at kunne tilføje opskrifter til dine favoritter, skal dine cookies være aktiveret

Sådan gør du:

Tid: 20 Min.
Yderligere tidsinformation:

+ hævetid ca. 1 time og bagetid

Smelt smør i en gryde og lad det køle af. Rør gær ud i lidt af mælken. Rør resten af mælken i og tilsæt æg, smør, sukker og mel.

Rør i dejen indtil den hænger sammen. Lad dejen hæve et lunt sted til dobbelt størrelse.

Rul dejen ud på et meldrysset bord og del den i 16 firkanter. Læg en skefuld creme i midten af hver firkant. Fold dejen om cremen og luk den godt sammen. Læg bollerne på en bageplade med bagepapir med sammenføjningerne nedad.
Lad bollerne efterhæve ca. 30. minutter. Bag bollerne i midten af ovnen ved 225 grader i ca. 15 min.

Lad bollerne køle inden glasuren kommes på.

Creme
Kog fløden op med vaniljesukker og sukker. Rør æggeblommerne sammen med maizenamel i en  lille skål

Hæld lidt af den kogende fløde i æggeblandingen under omrøring og hæld blandingen tilbage i gryden. Kog cremen under omrøring i 3 min.

Pynt med krymmel.

Tip

Hvis du blander lidt frugtfarve i cremen, bliver dine fastelavnsboller både farverige og sjove.