Super frisk. Til Lidl Pris
Falafel

Opskriften blev tilføjet til favoritter

Vis favoritter

Opskriften blev fjernet fra favoritter

Vis favoritter

Der opstod en fejl. Prøv igen

Ingredienser

kikærter kikærter
(a 240 g drænet vægt)
2 dåser dåse
løg løg1
hvidløg hvidløg1 - 2 fed fed
persille persille1 bundter bundt
citronersaft citronsaft
salt salt
cayennepeber cayennepeber
stødt spidskommen stødt spidskommen0,5 tsk. tsk.
æg æg1
rasp rasp2 - 3 spsk. spsk.
solsikkeolie solsikkeolie
(til friturestegning)
køkkenrulle køkkenrulle

Falafel

Du kan lide denne opskrift

Du kan ikke lide denne opskrift

Der opstod en fejl. Prøv igen.

40 min
(28)

Opskriften

Kom kikærterne i en si, skyl dem grundigt, og lad dem dryppe af. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele groft. Pluk 1 spsk. persille af stænglerne. Blend det hele sammen, og smag til med lidt citronsaft, salt, cayennepeber og spidskommen. Ælt æg og rasp i efter behov, og form blandingen til 16-20 boller. Stilles koldt i 30 min. Varm solsikkeolie op i en gryde, indtil der fremkommer tydelige bobler omkring en træske, der holdes ned i olien. Frituresteg falaflerne portionsvis i 1-2 min., indtil de er gyldenbrune. Lad dem dryppe af på køkkenrulle, og servér dem med resten af persillebladene.

Serveres gerne med hummus og tzatziki.

Næringsindhold

Fedt23 g Kulhydrater28 g Protein10 g kcal375 kJ1569